U emisiji „Prvi red“ na televiziji K1, podelio je utiske iz naše južne pokrajine, ali i pustio suzu kada je govorio o srpskom narodu sa Kosova.

– Tamo kada odete, osjećate se kao Srbin, niste građanin Srbije, zato što ste u jednom getu i to osjećanje vas drži. Kada bi polovina građana Srbije imala osobine onih ljudi koji žive na Kosovu, naša zemlja bi cvjetala i bila srećna zemlja. Kada bi polovina ekskurzija bile okrenute ka Kosovu, naša djeca ne bi morala da se muče sa istorijom“, rekao je Petar Božović i dodao:

 

– Bio sam u Goraždevcu, tamo na zidu su njihovi veliki likovi nacrtani, u tim školama u koje su donirale ove kao zapadne civilizacijske zemlje sa evropskim vrijednostima, tamo su škole na brdu predviđene za 400 đaka, nema nijednog unutra, ali gledaš te kuće, poređane jedna na drugu, to je jedna Kaluđerica, od Prištine do granice, vi ne možete da zamislite. Što je najtužnije, polovina tih kuća je sa spuštenim roletnama. Zatvorenim vratima – kazao je Božović i dodao:

– Moja osjećanja su pomiješana, suze, smijeh i ponos – zaključio je Petar Božović u emisiji „Prvi red“ na televiziji K1.

Podsjetimo, tokom druženja sa Srbima u Gračanici, Božović je istakao da je srpska duhovna snaga veoma jaka na Kosovu, kao i da mu je svaka crkva, od stotine onih koje su uništene, bliža od divljenja prema velikom arhitekti u Barseloni. Zato apeluje na sve, a posebno na mlade da posjete Kosovo  i Metohiju.

(N portal)