Borovinić – Bojović inicirala okrugli sto o međuopštinskoj i međunarodnoj saradnji lokalnih samouprava

0

Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) u saradnji sa Skupštinom Glavnog grada, a na inicijativu dr Jelene Borovinić Bojović, predsjednice Gradskog parlamenta i predsjednice Skupštine ZOCG, organizuje okrugli sto „Međuopštinska i međunarodna saradnja lokalnih samouprava”, koji će se održati u ponedjeljak, 12. februara, sa početkom u 12 časova, u plenarnoj sali Gradskog parlamenta.

U uvodnom dijelu izlaganja će imati dr Borovinić Bojović, ministar javne uprave Maraš Dukaj i Vanja Starovlah, pomoćnica generalne sekretarke ZOCG za EU integracije i međunarodnu saradnju.

U okviru panela „Međunarodna bilateralna saradnja – praksa i perspektive”, koji će moderirati Vanja Starovlah, govoriće Dejan Vuković, v.d. generalnog direktora za ekonomsku i javnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslove i Darko Mrvaljević, sekretar Odbora za međunarodnu saradnju i evropske integracije ZOCG, a predstaviće se i primjeri međunarodne saradnje Glavnog grada Podgorice, kao i opština Kotor, Bar i Ulcinj.

Uvodno izlaganje na panelu „Međuopštinska saradnja – potrebe i izazovi“ imaće Sanja Živković, sekretarka Odbora za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine ZOCG, koja će biti i moderator, a učestvovaće i Branko Vuković, potpredsjednik Skupštine Glavnog grada i predsjednik Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju, Nađa Ljljanić, odbornica u Skupštini Glavnog grada i dr Mirko Varajić, predsjednik Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju Skupštine opštine Nikšić.
Okrugli sto ima za cilj da kroz predstavljanje mogućnosti i praktična iskustva dodatno afirmiše vrlo važne segmente rada lokalne samouprave, kao što su međuopštinska i međunarodna saradnja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.