Boljević (DPS) reagovao na pisanje Borbe: Naručioci napada misle za sebe da su moralni barometar društva

0

Povodom našeg jučerašnjeg teksta o stranici Politička scena Zete, a gdje smo objavili da je navodno kreator i jedan od administratora šef Odborničkog kluba DPS-a u najmlađoj crnogorskoj opštini, Miroslav Mrđa Boljević, on je reagovao saopštenjem.

On je, „gospodi iz Borbe“ kazao da nikada nije niti će se baviti iznošenjem mišljenja putem lažnih profila na društvenim mrežama i da ono što misli, saopštava javno, stojeći iza svake riječi njegovim imenom i prezimenom što se moglo zaključiti iz javnih nastupa, kao i oglašavanja putem medija i društvenim mreža.

„Svoju ideologiju ne mijenjam, niti se dodvoravam bilo kome koga smatram neprijateljem države Crne Gore i njenih antifašističkih tekovina. Neću dozvoliti da se moje ime, kao i imena članova moje porodice, lažne informacije i foto-montirane fotografije “provlače“ kroz medije i obećavam vam da ću se potruditi da svi odgovorni budu adekvatno sankcionisani. Pripremite se da nadležnim organima objasnite kako ste, kako navodite “površnom pretragom” došli do laži, koje ste bez ikakve novinarske etike odlučili da  tendenciozno i zlonamjerno plasirate javnosti“, tvrdi Boljević.

Dodaje da oni koji su naručioci ovog napada na njegov integritet zajedno sa „priučenim novinarima-istraživačima, koji misle za sebe da su moralni barometar društva i da imaju pravo da optužuju i sude svima, imaće priliku da za svoje tvrdnje ponude dokaze pred nadležnim tužiocem.

„Ovakvo bavljenje novinarstvom i odsustvo odgovornosti za javno izgovorenu riječ je nešto što se može dešavati samo u truloj državi, ali na našu sreću, i tome će brzo doći kraj“, zaključio je on.

Naš portal je juče pisao da u mnoštvu Fejsbuk stranica, poslednjih dana posebnu pažnju privlači stranica Politička scena Zete, ne toliko zbog sadržaja, koji je evidentno uperen ne samo protiv političkog rukovodstva Zete, već i građana, koliko zbog otkrića ko stoji iza ovog profila.

Navodno, kreator i jedan od administatora ove stranice je zet dugogodišnjeg izvršnog direktora Centralne banke Crne Gore, Radojice Luburića, inače šef Odborničkog kluba DPS-a u najmlađoj crnogorskoj opštini, Miroslav Mrđa Boljević. Boljević je zaposlen već duže vrijeme u Glavnom gradu, gdje i sada pokriva poziciju samostalnog savjetnika I za strateško i investiciono planiranje u Odjeljenju za ekonomske poslove u Podgorici.

Površnom pretragom, jasno je da ova stranica i njegov pravi FB profil imaju isti ID broj.

„Interesantno je da je članstvo i agresivni aktivizam u DPS-u porodično blago, njegov otac Vlatko je prvi član i aktivista DPS-a iz velikog zetskog sela Mataguži, čime se ponose i hvale i on i sin. Vlatko je takođe zaposlen u Glavnom gradu, tj. u preduzeću Čistoća, u Odjeljenju javne higijene. Kada se vlast promijenila u Glavnom gradu, Vlatko Boljević je tužio svog poslodavca za nadoknadu materijalne štete zbog neadekvatne zarade. Važe za dobrostojeću porodicu, koja je bogatstvo stekla devedesetih godina, kada se Vlatko godinama bavio švercom nafte“, pisao je naš portal.

Miroslav, zvani Mrđa, uspješno se oženio, postao je zet Radojice Luburića, koji je svoju ćerku, Anu Boljević iz Glavnog grada preuzeo i zaposlio u CBCG prošle godine, kao, kako su tada saopštili iz te institucije, izuzetnog kadra. Mediji su danima pratili taj slučaj nepotizma u CBCG.

Kada se vlast promijenila na državnom nivou, Miroslav Boljević je pokušao da se približi URA, međutim, u toj partiji nisu bili zainteresovani za njega.

Očigledno rezigniran što nije mogao da opet bude u vlasti, samo u drugoj partiji, postao je agresivniji nego ikada, ali preko lažnih profila na društvenim mrežama. Po komentarima ispod objava, jasno je da je Zećanima nejasno i degutantno da administator stranice najniže „pljuje“ po svojim sugrađanima, od kojih sa većinom od njih pije kafu i ima naizgled prijateljske odnose.

Poznat je i da zadire u porodične stvari mještana, svojih komšija, prozivajući roditelje političkih oponenata u najgorem kontekstu, koji ne priliči ni uličnim pričama.
Zanimljiva je i priča kako je mladi Boljević dobio stan, nakon što je Komisiju za rješavanje stambenih pitanja odveo kod babe i predstavio da u toj kući živi. Bio je u veoma dobrim odnosima sa Veselinom Veljovicem, koji ga je predstavljao kao veliku nadu DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.