Bojović: Zaprepašćuje odsustvo griže savjesti DPS-a, rezultati PISA testiranja rezultat njihovih „reformi“

0

Najveći paradoks je da je prvi ko se oglasio povodom ovako loših rezultata PISA testiranja upravo politički subjekt koji je, kako je kazao Dragan Bojović, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauka i inovacija, zajedno sa svojim političkim satelitima, decenijama vedrio i oblačio u crnogorskoj prosvjeti, do te mjere da ni ptica iznad škola nije mogla preletjeti, a da nema partijsku knjižicu neke od partija bivšeg režima.

„Zaprepašćuje toliko odsustvo griže savjesti, toliko odsustvo društvene, političke i svake druge odgovornosti. Pa, bilo bi elementarno pristojno da makar ćute”, kazao je Bojović gostujući na RTV Nikšić.

Prema njegovim riječima, rezultati PISA testiranja bili su veoma loši i 2018, i ranije.

„Da ne govorim o tome da se ovim testiranjem mjere kompetencije koje su stiču u toku devetogodišnjeg školovanja, što znači da i testiranje iz 2022. godine obuhvata period u kome se oslikavaju rezultati tzv. reformi koje su prethodni vlastodršci sprovodili”, primijetio je on.

Iz tih razloga DPS sada, kako ističe Bojović, sopstvene promašaje nastoji da adresira na nekog drugog.

„To odsustvo svake vrste odgovornosti, ta politička beskrupuloznost i bezobzirnost bivšeg režima zapravo je, u najvećoj mjeri, i dovela do ovakvih rezultata, t.j. do urušavanja ne samo prosvjete, već i cjelokupnog društvenog sistema vrijednosti”, zaključio je državni skeretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Dragan Bojović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.