Bogdanović: Vlada da omogući održavanje sjednice Skupštine opštine u Šavniku

0

Pozivamo Vladu Crne Gore da u skladu sa zakonom, omogući održavanje sjednice Skupštine opštine Šavnik koja je zakazana za danas, a na kojoj je potrebno da se usvoje odluke kojima bi se izbjeglo uvođenje prinudne uprave, saopštio je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS-a.

„Odbornici Demokratske partije socijalista odlučni su da ispoštuju ono što su preporuke Vlade i da izbjegnu scenario u kom se uvodi prinudna uprava, međutim, budući da postoje najave da će se pokušati sprečavanje održavanja sjednice Skupštine pozivamo Vladu i Upravu policije da jednom pokažu ozbiljnost i omoguće poštovanje zakona i reda“, izjavio je Bogdanović.

Kako je dodao, „još jednom ističemo da smo privrženi poštovanju zakona i da ćemo na sve načine spriječiti bezakonje i pokušaje da se na nezakonit način održe novi izbori u Šavniku“.

„Odlučno i do kraja branićemo principe i zakonsku obavezu da se započeti izbori do kraja i završe. Finalno, ukoliko bude potrebno, upozoravamo Vladu da ćemo biti prinuđeni da sami sprovedemo ono što je nadležnost Vlade i drugih organa za sprovođenje zakona“, zaključio je Bogdanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.