Bogdanović: Svako miješanje političkih subjekata narušava svrhu popisa

2

U duhu transparentnosti i objektivnosti, smatramo popis stanovništva, domaćinstava i stanova kao ključno sredstvo za prikupljanje statističkih podataka koji služe dobrobiti naše države, saopštio je generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović na Fejsbuku.

„On nije samo tehnički postupak, to je refleksija naše posvećenosti pravoj slici naše države i njenih građana“, izjavio je Bogdanović.

On je dodao da je to temelj na kojem planiramo budućnost, a ne teren za političke igre.

„Zato smo donijeli odluku da se ne uključujemo u kampanju za predstojeći popis. Politika ne bi smjela zasjenjivati čistotu i objektivnost statistike. Apelujemo na naše građane da sačuvaju integritet ovog procesa i da se odupru svakom obliku pritiska i manipulacije na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost. Vaše slobodno izjašnjavanje je vaše pravo, a ne nešto zbog čega bi trebali osjećati strah, biti kažnjeni ili pak očekivati nagradu“, naglasio je Bogdanović.

Kako je dodao, slobodno popisno izjašnjavanje je neprikosnoveno pravo i svjedočanstvo naše demokratske zrelosti.

„Svako miješanje političkih subjekata u ovaj proces je narušavanje svrhe popisa i pokušaj manipulacije stvarnom slikom našeg društva, te aktivan pokušaj kompromitacije statističkih podataka. Želimo Crnoj Gori objektivan i iskren popis, jer samo na istini možemo graditi svijetlu budućnost naše domovine“, istakao je Bogdanović.

2 Comments
  1. Q komentariše

    Mufljuzi pokvareni sutra će zbog fotelja biti da se ukine popis,ukine sloboda i da svi nosimo oznake ko Jevreji da se zna da smo protiv njihovih nacistickih evro atlanskih vrijednosti zla.Sjecaju li se ove spodobe kako su na konto NATO prvo njihovo pojavljivanje bila i prva prevara sa „referendum i tačka“!??

  2. RQSKO komentariše

    Demokratska ništa ne verovati!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.