Bogdanović: Nećemo podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera, koji su organizovali napade na pripadnike nacionalnih manjina

0

Klub poslanika Demokrata snažno pozdravlja akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv šverca cigareta, saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

„Ova značajna operacija, koja je usmjerena protiv ključnih figura u mreži šverca, jasno pokazuje da u Crnoj Gori više nema mjesta za zaštićene i privilegovane. Time se razbijaju sve zlonamjerne spekulacije usmjerene protiv našeg bezbjednosnog sistema, potvrđujući našu poznatu tezu o neopravdanim napadima na krovne institucije za borbu protiv korupcije i kriminala“, izjavio je Bogdanović.

Naglasio je da posebno pozdravlja hapšenje Zorana Đukanovića .

„Posebno pozdravljamo hapšenje Zorana Đukanovića zvanog Žuti, koji je u Nikšiću za vrijeme lokalne izborne kampanje predvodio napad na Krsta Radovića i druge funkcionere Demokratske Crne Gore, koji čudom tada nije procesuiran, već se tvrdilo suprotno, odnosno da je Krsto Radović napao sada već osumnjičenog za izvršenje teških krivičnih djela, Zorana Đukanovića. Ova činjenica je najbolji svjedok vremena u kom smo kao opozicija djelovali i funkcionisali, te da su tada organizvoane kriminalne grupe upravljale izbornim procesima“, rekao je Bogdanović.

Pored toga, kako je dodao, „svjedočimo da pokušaji potkopavanja integriteta i efikasnosti bezbjednosnog sektora kroz dezinformacije ne nalaze na plodno tlo“.

„Naše bezbjednosne službe i SDT, pokazale su izuzetnu odgovornost i profesionalizam, ne dozvoljavajući da političke igre utiču na njihovu odlučnost i fokus. Ovim putem još jednom potvrđujemo da jasno stojimo uz one koji su pokazali ne samo da je moguće, već i neophodno djelovati odlučno protiv svih oblika kriminaliteta. Demokrate će kao partneri podržavati samo one političke subjekte koji bezrezervno stoje na braniku pravde, odbacujući bilo kakve pokušaje da se kroz nacionalne podjele i manipulacije omogući nesmetano djelovanje kriminalnih struktura“, kazao je predsjednik Kluba poslanika Demokrata, pa nastavio:

„Nećemo podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja u prethodnom periodu nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera, koji su putem Skaj aplikacija organizovali napade na pripadnike nacionalnih manjina, sa namjerom da se isti pripišu pobjednicima izbora od 30. avgusta. Ponosni smo na činjenicu da bezbjednosni sektor, uprkos svim izazovima i jasnim višemjesečnim opstrukcijama, nastavlja da postiže izvanredne rezultate u zaštiti pravde i sigurnosti svih građana Crne Gore“, zaključio je Bogdanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.