Bocan-Harčenko o tvrdnji da je Rusija naoružavala Zagreb 90-ih: Hoće da posiju nepovjerenje!

1

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je talas neutemeljenih optužbi na račun Rusije o naoružavanju hrvatske vojske u prvoj polovini 1990-ih smišljen je da posije nepovjerenje između naših zemalja i naroda.

„Otuda i objavljivanje najnovijih ‘otkrovenja’ iz te za Srbe veoma osjetljive teme baš u danima komemorativnih događaja povodom godišnjice akcije ‘Oluja’, koju je – da ponovimo ono što je opštepoznato – organizovao Zapad zajedno sa Zagrebom, a koja je rezultirala antisrpskim etničkim čišćenjem“, navodi Bocan-Harčenko.

On je naveo izjave Josipa Manolića, Dragana Šutanovca i niza pseudoeksperata o tome da je Rusija navodno odobrila nabavku oružja od strane Zagreba širom Evrope ne izdržavaju nikakve kritike.

„Izjavljujem kao učesnik više pregovora u periodu konflikta na području bivše Jugoslavije: za rusku pomoć u formiranju i naoružavanju hrvatske vojske nisam čuo. Pitamo se, da li je sada Rusija takođe odobrila nabavku oružja širom Evrope za kijevski režim“, upitao je Bocan-Harčenko.

PodsJetimo, Bocan-Harčenko je nedavno povodom godišnjice „Oluje“ rekao kako su je planirale i izvele zapadne obavJeštajne agencije i druge strukture koristeći hrvatsku vojsku kao ljudsku snagu.

(RT Balkan)

1 Comment
  1. Miloš komentariše

    90-ih je Rusija bila u raljama Zapada, pod pijanim Jeljcinom

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.