Mladen Mikijelj

Bijela kuća razuvjerila predsjednika: Bajdenovog ujaka nisu pojeli kanibali

0

Portparolka Bijele kuće Karin Žan-Pjer saopštila je danas da je ujak američkog predsednika DŽozefa Bajdena po majci, Ambrouz Finegan, zapravo umro kada se njegov avion srušio u Tihi okean tokom Drugog svjetskog rata i da ga nisu pojeli kanibali, kao što je Bajden u srijedu sugerisao u dvije odvojene prilike.
Žan-Pjer je rekla novinarima da je Bajden, kada je sugerisao da su Finegana domoroci Nove Gvineje pojeli 1944. „samo pokušao da izrazi koliko je nevjerovatno ponosan na ujaka“.
„Vidjeli ste predsednika, bio je nevjerovatno ponosan na službu svog ujaka u uniformi. Vidjeli ste ga na Ratnom spomeniku. Bilo je to nevjerovatno emotivno i važno za njega. Čuli ste njegov odgovor kada je ste ga pitali o jučerašnjem trenutku i njegovom ujaku koji je izgubio život kada se vojni avion u kojem je bio srušio u Pacifiku nakon poletanja u blizini Nove Gvineje“, rekla je Žan-Pjer na putu za Filadelfiju u okviru predizborne kampanje, prenosi NJujork post.
Bajden je u srijedu dva puta sugerisao da Sjedinjene Američke Države nisu bile u stanju da povrate posmrtne ostatke njegovog ujaka nakon što se Fineganov avion srušio u blizini Nove Gvineje tokom Drugog svetskog rata, „jer je nekada bilo mnogo kanibala“ u regionu.

(Sputnik.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.