Bečić: Zbog buke i galame političkih performansa stvara se pogrešna percepcija stanja u sektoru bezbjednosti

0

U prvih 100 dana naše Vlade, posebnu pažnju posvetili smo jačanju sektora bezbjednosti, odlučno se suprotstavljajući narko kartelima, mafijaškim strukturama i njihovom prodoru unutar institucija sistema. Naše akcije u ovom periodu dokaz su potpune posvećenosti Crne Gore borbi protiv ovih pojava, saopštio je zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

„Važno je istaći da, uprkos pojedinim političkim performansima koji teže stvaranju pogrešne percepcije stanja u sektoru bezbjednosti, rad velikog broja časnih i profesionalnih službenika doprinosi svakodnevnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zasluge za odlične rezultate u bezbjednosnom sektoru pripadaju upravo njima, iako se njihov trud često nevidljivo odvija iza buke javne scene“, navodi se u saopštenju.

Kako kaže, onda se od buke, galame, uvreda i performansa ne čuje suština.

„A suština kaže da smo u proteklih 100 dana imali gotovo svakodnevne akcije, procesuiranja i hapšenja, da nije bilo privilegovanih i zaštićenih, ni kriminalnih grupa, ni kriminalaca, ni lokala, područja, da država vraća svoju snagu i da konačno svi osjećaju strah od države, da je na primjer, samo Sektor za borbu protiv kriminala podnio oko 1000 krivičnih prijava u protekla tri mjeseca, da je u oblasti opojnih droga podnešeno 54 krivične prijave, zaplijenjeno oko pola tone opojnih droga, da su razbijene mreže krijumčarenja cigareta u Rožajama, uhapšena poznata grupa iz Bara koja se tereti za krijumčarenja i druga krivična djela, da je u drugoj akciji UC zaplijenjeno oko 600 000 paklica cigareta, da je procesuirano na desetine lica iz oblasti korupcije, poreskih utaja, pranja novca, trgovine ljudima, uhapšeno i procesuirano više policijslih službenika, službenika Uprave carina, MUP-a, bivši direktor UP, kao i drugi državni službenici“, podsjeća Bečić.

Suština kaže, smatra Belić,  i da je u proteklih 100 dana u kontinuirano veoma izazovnom bezbjednosnom ambijentu očuvana bezbjednost građana, realizovan novogodišnji doček uz prisustvo na desetine hiljada turista širom CG bez značajnih problema, da je nakon 15 mjeseci ekspresno riješen problem i omogućen početak pripravničkog staža 14. generaciji sa policijske akademije, da je MUP dao veliki doprinos da Crna Gora ne završi na sivoj listi Manivala i mnogo čega drugog što predstavlja konkretne rezultate ostvarene u ambijentu brojih deficita, opstukcija i izazova.

„Nastavićemo odlučno i hrabro, na ozbiljan i odgovaran način, jer konkretni rezultati su najbolji odgovor na razne političke performanse i pokušaje skretanja pažnje sa suštine. Sektor za borbu protiv kriminala, specijalno policijsko odjeljenje i svi drugi djelovi MUP-i i UP u saradnji sa SDT i nadležnim tužilaštvuma nastavljaju beskomprimisnu borbu. Zajedno gradimo snažnu, sigurnu i pravednu Crnu Goru za buduće generacije“, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.