Bečić povodom hapšenja Camgoza: Čestitke Sektoru

0

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove i koordinator Biroa za operativnu koordinaciju Aleksa Bečić pozdravio je današnju akciju hapšenja državljanina Turske Binalija Camgoza.

Camgoz je 6. jula 2022. godine uhapšen u Podgorici, a iz Uprave policije tada je saopšteno da je kod sebe imao falsifikovani pasoš u kom je upisano ime Mehmet Ali Bayhan.

Camgoz je navodno vođa organizovane kriminalne grupe, a prema pisanju turskih medija, u krivični dosije upisani su mu razni zločini, ubistva, ranjavanje, otmica, pritvor, iznuda i mučenje počinjeni u Izmiru i okolini, nezakonita naplata čekova i obveznica…

„Čestitke Sektoru za borbu protiv kriminala (SBPK) na čelu sa pomoćnikom direktora UP Lazarom Šćepanovićem, za današnje procesuiranje i hapšenje Binalija Camgoza umjesto za njega očekivane slobode, lica koje nadležni organi Turske terete za izvršenje niza najtežih krivičnih djela, kao i za veliki broj akcija SBPK-a prethodnih dana od Rožaja do Cetinja kojima su razbijani lanci krijumčarenja cigareta, ali i procesuirani određeni službenici MUP-a“, rekao je Bečić.

Dodao je da bez obzira na sve izazove, deficite i opstrukcije, da se svakodnevno konkretnim djelima potvrđuje da, nema privilegovanih i da počinioci krivičnih djela i članovi kriminalnih organizacija, sa pravom osjećaju strah od države.

„Vrijeme pošteđenih i zaštićenih je prošlost. Sa državom se više niko neće igrati, niti će od države bilo ko biti jači“, kazao je Bečić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.