Mladen Mikijelj

Bečić i Šaranović sjutra u posjeti EUROPOL-u

0

Aleksa Bečić, zamjenik premijera i Danilo Šaranović, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Hagu, sjedištu EUROPOL-a.

Cijeneći važnost dalje evropske integracije Crne Gore, segment koji ne smijemo zanemariti, jeste unaprijeđenje regionalne i međunarodne policijske saradnje jer je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na vrhu liste prioriteta.

Zato će sastanak sa Ketrin De Bol, direktoricom EUROPOL-a biti odlična prilika za nastavak usklađivanja normativnog i institucionalnog okvira sa standardima EU, te i prilika za inteziviranje učešća crnogorske policije u međunarodnim aktivnostima.

Svjesni da borba protiv organizovanog kriminala i njegove transnacionalne komponente zahtijeva zajedničko djelovanje na međunarodnom planu, u kojem Europol ima posebno mjesto, crnogorska policija je posebno usmjerena na saradnju sa EUROPOL-om i korišćenje pogodnosti i alata koji su nam na raspolaganju.

Sastanak će biti prilika da sagovornici razmijene mišljenja i o unaprijeđenju strateške i operativne saradnje u 2024-2025, sa posebnim fokusom na jaču ekspertsku podršku Crnoj Gori u oblasti interoperabilnosti informacionih sistema UP/MUP i novih tehnologija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.