Bečić i Šaranović posjetili SPO: Jasan nam je cilj opstrukcija sa kojima se susrijećemo, ali one su nas dodatno motivisale da nastavimo borbu protiv organizovanog kriminala

0

Zamjenik premijera i koordinator BOK-a Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović posjetili su danas Specijalno policijsko odjeljenje, u prisustvu načelnika SPO gospodina Predraga Šukovića i rukovodioca Sektora za borbu protiv kriminala gospodina Lazara Šćepanovića.

Bečić je izrazio zahvalnost i punu podršku posvećenim i hrabrim pripadnicima SPO, ističući da Vlada i država moraju unaprijediti uslove u kojima rade:

„Naši hrabri i vrijedni službenici to zaslužuju, jer njihov doprinos beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i ozdravljenju crnogorskih institucija zaista izaziva veliki ponos i zadovoljstvo kod svih nas. Čast mi je što sam danas imao prilike da ih pozdravim i da im se zahvalim“, izjavio je Bečić-

Naglasio je da je odlična saradnja između nadležnih državnih institucija dovela do sjajnih rezultata kojima je cjelokupna javnost svjedočila u prethodnih par mjeseci.

„Kao koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i potpredsjednik Vlade za bezbjednost, svjedok sam odlične saradnje unutar cjelokupnog Sektora za borbu protiv kriminala, SPO-a kao jednog od ključnih njegovih segmenata, saradnje sa ANB-om i drugim organima obavještajno-bezbjednosnog sektora. Bezbjednosni sektor odlično sarađuje sa SDT-om i drugim nadležnim tužilaštvima, a kao rezultat te saradnje svjedočimo svakodnevnim procesuiranjima, hapšenjima, zapljenama, privođenju pravdi bjegunaca od pravde, ali i procesuiranju mnogih državnih službenika iz bezbjednosnog ili drugih sektora državnog aparata, čime na svakom mjestu i na svakom koraku pokazujemo odlučnost da očistimo državne institucije od svih koji imaju veze sa organizovanim kriminalom i gradimo zemlju na jasnim principima vladavine prava“, istakao je Bečić.

Kako je naglasio, „naša poruka je jasna i jedinstvena: kako god se zvali, koje god vjere, nacije ili druge pripadnosti bili, kom god kriminalnom klanu pripadali, sigurno će vas pravda stići, pravda vas neće zaobići, jer u Crnoj Gori više nema nedodirljivih, u Crnoj Gori nema zaštićenih i u Crnoj Gori više niko nikada neće biti jači od države“.

„Jasan nam je cilj opstrukcija i izazova sa kojima se kontinuirano susrijećemo, ali one su nas sve zajedno samo dodatno motivisale da nastavimo beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno, timski, hrabro i odlučno, jer u najvažnijoj utakmici koju Crna Gora igra protiv organizovanog kriminala i korupcije neće biti neriješenih ishoda. Nastavićemo sa pobjedama, i u pravnom i institucionalnom smislu ćemo satrti sve pipke organizovanog kriminala i korupcije, bilo da se oni nalaze unutar ili van institucija sistema. Pravda ide, pravdu vidite svakog dana i pravda će nastaviti da ostvaruje pobjede u Crnoj Gori“, zaključio je zamjenik premijera.

Šaranović je istakao nemjerljiv značaj koji SPO ima u bezbjednosnom sektoru Crne Gore:

„SPO kontinuirano isporučuje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kakve su do ne tako davno građani Crne Gore mogli samo da sanjaju u najdubljim snovima. Iz tog razloga, SPO ne da ne smije biti meta bilo kakvih napada, već kao jedan od najvažnijih djelova sistema koji se odlučno bori protiv organizovanog kriminala i korupcije, mora imati podršku cjelokupnog državnog aparata, ali i šire javnosti“, rekao je Šaranović.

Pored toga, Šaranović je dodao da je ova posjeta prilika da se sa službenicima SPO razmijene mišljenja o uslovima u kojima rade.

„Loši uslovi rada nam nameću obavezu da u hitnom roku, bez daljeg odlaganja, kao donosioci odluka preduzmemo sve moguće korake kako bi se uslovi rada pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja podigli na veći nivo, jer će na taj način već sjajni rezultati koje postižu u borbi protiv organizovanog kriminala sigurni biti još bolji’’, zaključio je Šaranović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.