Bečić i Bogdanović počasni gosti na Kongresu Evropske narodne partije

0

Na poziv predsjednika Evropske narodne partije Manfreda Vebera, kao i generalnog sekretara EPP-a Tanasisa Bakolasa, predsjednik Demokratske Crne Gore (DCG) Aleksa Bečić i generalni sekretar stranke Boris Bogdanović boraviće 6. i 7. marta u dvodnevnoj posjeti Bukureštu, kao počasni gosti na Kongresu Evropske narodne partije.

Evropska narodna partija okuplja najvažnije i najveće političke subjekte desnog centra sa prostora evropskog kontinenta.

„Ovogodišnji Kongres fokus će staviti na pripremu partije za ovogodišnje evropske izbore, koji će biti održani od 6. do 9. juna u zemljama članicama EU, te u skladu sa tim izabrati kandidata EPP-a za predsjednika Evropske komisije“, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Kako su dodali, Kongres će biti i prilika za okupljanje veoma brojne političke porodice Evropske narodne partije, koja u evropskom parlamentu broji 175 poslanika i koja je kandidovala aktuelnu predsjednicu Evropske komisije Ursulu Fon der Lajen“.

„Poziv najavljuje i inteziviranje procesa pristupanja Demokrata porodici EPP-a, a predsjednik i generalni sekretar Demokrata uzeće učešća i u veoma važnim razgovorima o fokusima kampanje EPP-a za ove Evropske izbore, kao i iskoristiti priliku da pokrenu najvažnija pitanja koja targetiraju Crnu Goru u procesu evropskih integracija“, zaključili su iz DCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.