Beba koja je spasena iz Morača stabilno, ali postoji rizik od komplikacija

1

Beba koja je danas spasena iz Morače stabilnog je zdravstvenog stanja, ali rizik od komplikacija uvijek postoji, jer je u pitanju dijete koje nema ni dva mjeseca, saopštio je za Portal RTCG dežurni ljekar iz Odjeljenja intezivne njege Instituta za bolesti djece.

Danas oko 11:20 časova policija je iz Morače izvukla tijelo ženske osobe koja je prethodno primijećena sa bebom ispod mosta Blaža Jovanovića u centru Podgorice.

Maleni borac boravio je u hladnoj rijeci sve dok ga nisu spasili radnici Gradskog preduzeća „Zelenilo“ Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak.

Bebu je „oživio“ švedski poslanik Adnan Dibrani, koji je slučajno zadesio u blizini Morače, a bio je dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope, koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori.

„Dijete trenutno ima uredan obrazac disanja, bez povreda torakalnih i abdominalnih organa. Međutim, dijete je u riziku od aspiracionih komplikacija i infekcije. Prati se u jedinici intezivnog liječenja i svaka prognoza je ozbiljna, ako uzmemo u obzir da dijete ima dva mjeseca“, saopšteno je iz Instituta za bolesti djece.

1 Comment
 1. Srdjan Lonchar komentariše

  {„Maleni borac boravio je u hladnoj rijeci sve dok ga nisu spasili radnici Gradskog preduzeća „Zelenilo“ Aldin Ibrahimović, Špejtim Demaj i Almir Mujak.“}

  ======================================

  Kako je beba plutala zajedno sa mrtvom babom duze vreme, a ozivela je delo Bozje ruke (za chije prste imamo nauchne dokaze svuda oko nas), iako ovbde postoji porosto nauchno objashnjenje.
  .
  .
  Naime, kad se neko udavi u reci, najbolje je da se davljenje desi u jako hladnoj vodi.

  Tad nastaje smrt srca. Srce umire! Udavljenik moze da provede udavljen, bez otkucaja srca, u smrzavajucoj vodi do oko 30 minuta pa chak u vrlo hladnoj vodi ispod povrsinskog leda i do sat vremena.
  .
  .
  Kad recimo odstrane srce iz donatora organa, koji gine u saobracajnoj nesreci, odmah ga stavljaju u ruchni zamrzivach i odvoze ga do primaoca novog srca u bolnichkoj operacionoj sali – dok imaju taj prozor od 1 h, dok srce moze da se josh ozivi iz klinichke smrti.

  Chovek nije mrtav dok mozak ne stane da funkcionishe, sto se u sluchaju zaledjene vode odlaze za 1/2 sata do 1h.
  Ochigledno da su ovi momci naisli u tom periodu i posto su doshli iz Svedske sa opstim medecinskim znanjem, oni su odmah skochili da ozivljavaju vec dugo nepomichnu bebu, bez ikakvih znakova zivota (!!!!!!!!!!!!), ispumpavanjem vode iz stomaka (okrenesh bebu i kolenom pritisnesh stomak) – zatim vestachkim ritmom disanja, beba je vracena u zivot.
  .
  .
  .
  Nesto je posebno LEPO OVDE:

  Sva tri ANDJELA-DOBROTVORA SU ALBANCI. Jedan kao njin Poslanik zivi u Shvedskoj, bio sluzbeno u CG da nadgleda izbore!!!! Ostala 2 su pretpostavljam, njegovi lokalni drugari!!!!! Beba i njeni im duguju ZIVOT!!!
  .
  .
  .
  Kad bi Velike Sile ostavil nas na miru da stvorimo drustvo – kako je Jakov najavio (PRAVEDNIJU, LEPSHU CG, PRED ZAKONOM JEDNAKIH GRADJANA), onda niko ne bi ni primetio da su spasioci Albanci ili Boshnjaci. Jednostavno bi ih slavili svi skupa, kao SPASIOCE – nashu bracu!
  .
  .
  Ja bih predlozio da se otvori poseban kanal na javnom servisu, gde bi samo najavljivali i komentarisali DOBRE VESTI, poput ove. Ova vest vam HOSPITALIZUJE NERVE! Za loshe vesti bi morao da menjash kanal. …

  Ima 1 knjiga, bestseler na NYT listi – Wayne Dyer: „PROMENI MISLI I PROMENIO SI SVOJ ZIVOT“ (CHANGE YOUR THOUGHTS CHANGE YOUR LIFE)… Tvoje misli mogu da menjaju tvoju biologiju. Dobrocudni ljudi, ljudi/zene humora – duze i zdravije zive… Nauchno objashnjenje je druga duga pricha, moramo negde stati……

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.