Baš je “osvježilo”: Uskoro hapšenja zbog KAP-a, Brana Gvozdenovića ne diraju!

8

Pripremaju se hapšenja  garancija KAP-a, a među uhapšenima neće biti visoki funkcioner DPS-a Branimir Gvozdenović, saznaje “BORBA”.

Kako saznajemo, na spisku osumnjičenih je i jedan ministar u Vladi Igora Lukšića.

Gvozdenović se ranije nalazio pod sumnjom da je učestvovao u malverzacijama vezano za izdavanje spornih garancija, a na spisku je još najmanje pet osoba, ipak od njegovog privođenja ili hapšenja neće biti ništa.

Poslanici Pokreta za promjene su u maju 2011. godine podnijeli krivične prijave protiv bivšeg premijera i aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića i još sedam osoba – Olega Deripaske, Branimira Gvozdenovića, Branka Vujovića, Mihaila Banjevića, Vječeslava Krilova, Vujice Lazovića i Anđelka Lojpura.

Dvije godine nakon PzP-a zbog nezakonitog izdavanja državnih garancija za kredite KAP-a, krivičnu prijavu protiv više tadašnjih Vladinih funkcionera podnijela je i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Oni su VDT-u tada prijavili Đukanovića, Lukšića, predsjednik Komisije za kontrolu državne pomoći Mitra Bajčetu, bivšeg ministra ekonomije Branka Vujovića, nekadašnjeg direktora Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja i tadašnjeg ministra finansija Radoja Žugića, bivšeg direktora Zavoda za zapošljavanje Zorana Jelića i službenika Fonda za razvoj Branislava Jankovića.

Kako je KAP dobio garancije vlade, tužilaštvo je počelo da ispituje još 2014. godine, na osnovu izvještaja Državne revizorske institucije (DRI) objavljenog 2013. godine u kojem su provjeravali izdate garancije u 2009, 2010. i 2011. godini.

Revizijom je utrđeno da je Vlada dala 135 miliona evra garancija za kredite KAP-a, bez odgovarajućih kontragarancija i uz značajan rizik od njenog aktiviranja.

Šteta zbog garancija datih KAP-u pala je na teret poreskih obveznika i iznosila je 137 miliona evra…

8 Comments
 1. Dabosvezna komentariše

  Navodno ih hapse pa sve pustaju a oni se samo rotiraju i namjestaju..dobijaju na vremenu….neke sefovee skljanjaju druge namjestaju pripremaju vd druge u slucaju smjene koji nista ne znaju iz sjenke im se dostavlja sta i kako…sou, a korona ide na ruku “pozitivi” su po potrebi, brzi testovi postoji lazno fabrikoanje na jedno mjesto…po potrei pozitiian test

  17
 2. Ja komentariše

  Nepromijenili se tužilaštvo i sudije vrati se dps prije nego pto je i sam djavo mogao očekivat.tegnjide se moraju maći,pa smo ove muslimane što su sinoć oslobodili je kriminal tužioca u bp,pustio je okrivljene iako se traga za još četvoricom osumnjičenih.pazite onim momcima srbima zbog zastava za prvi prekršaj u životu uništili su im živote obojica iako mladji punoljetnici dobili zatvorske kazne .nema te zakonske prepreke koja je mogla zakočiti sudije da ovim mladim ljudima izrekne uslivnu kaznu.imamo slučaj muslimana kadića iz čuvene KAMATAŠKE porodice bjelopoljske za 4 pokušaja ubistva zatvorsku kaznu dobio nije .moramo se ujediniti pravoslavci protiv ove pošasti ,nedozvoliti da nas muslimanski i albanski lobiji dijele na srbe i crnogorce

  16
  2
 3. Kontra revolucija komentariše

  E viva Monteprkno, kumovi !.
  ahahahahaha !.
  Branite je branite, komitaši i dukljanske ustaše !.

  14
  3
 4. kuca komentariše

  Zasto Andrija i Milan rade istu gresku u nedogled?Opet ima vermena a sve propada, rekonstruirajte tu vladu donosite te tuzilacke zakone ,ocistite biracke spiskove i kupite vakcinu od Kineza od EU nema nista nit je ikad bilo.

  9
  1
  1. Ksilofon komentariše

   Zato sto na srecu cijele Crne Gore Andrija i Milan imaju 20ak poslanika i ne mogu sami da vladaju.

   Inace bismo gledali kako trpaju ljude u kaveze na stadionu, kako najavi njihov sabrat Medo.

   6
   3
   1. kuca komentariše

    Pametnom dosta ludom za radovanje.

    3
    1
   2. Monarch komentariše

    Ksilofone,svakoj budali svoje veselje pa i tebi.Ipak si u jenom u pravu:koliko lopova ima stadioni bi bili puni clanova vladajuce koalicije.Pocevsi od prije 30 godina.Jedinstveni DPS sa SNP onda dalje.
    Sve su OGLODALI.Zato ti sada jedes sendvic,vrlo bogat.Pasteta je tvoj jedini izvor hrane.

    1
    1
 5. sanya261 komentariše

  Najvece kriminalce i malverzatore ne hapse i dalje. ZASTO? Da li je narod glasao za ovo? I dalje se Brano i Milo pitaju?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.