Bajdenov brat: Džo nikada nije učestvovao u mojim poslovima

0

Predsjednik SAD Džozef Bajden „nikada nije učestvovao“ u poslovanju drugih članova svoje porodice, svjedočio je njegov brat Džejms Bajden, koji je dobrovoljno dao iskaz kongresmenima, iza zatvorenih vrata, u okviru istrage o opozivu predsjednika.

Džejms Bajden (74) je ispitan o ranijim finansijskim transakcijama i plaćanjima zajmova za koje republikanci tvrde da inkriminišu aktuelnog predsjednika SAD iz redova demokrata.

„Tokom karijere od 50 godina učestvovao sam u raznim poslovnim poduhvatima.Džo Bajden nikada nije učestvovao, i nije imao nikakav direktan ili indirektan finansijski interes od tih aktivnosti. Nikada“, izjavio je Džejms Bajden u svom uvodnom izlaganju, prenosi Vašington post.

Republikanci u Predstavničkom domu optužili su Bajdena da je, u vrijeme dok je bio potpredsjednik SAD, učestvovao u nedoličnim poslovnim aktivnostima i korupciji, zajedno sa svojim mlađim bratom Džejmsom i sinom Hanterom – koji ima odvojene probleme sa zakonom.

Oni su takođe fokusirani na predsjednikovog sina Hantera, navodeći da je koristio slavno ime svog oca, u vrijeme dok je Bajden bio potpredsjednik Baraka Obame, da bi se obogatio zahvaljujući poslovanju u Ukrajini i Kini.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.