Bajden nastavlja da održava vezu sa mrtvima: Makrona pomiješao sa pokojnim Miteranom (VIDEO)

0

Predsjednik SAD Džozef Bajden je na predizbornom događaju u Las Vegasu pomiješao francuskog predsjednika Emanuela Makrona s nekadašnjim liderom Francuske Fransoa Miteranom, koji je umro 1996. godine.

Bajden je napravio (novi) lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine, neposredno nakon što je pobijedio na izborima.

Američki lider je rekao da je na njegovu izjavu „Amerika se vratila“ reagovao „Miteran iz Njemačke“, a potom se ispravio – „iz Francuske“.

„Odmah pošto sam izabran, otišao sam na ono što zovu sastanak G7 gdje su i svi NATO lideri. Bio sam na jugu Engleske, sio sam i rekao: ‘Amerika se vratila’, i Miteran iz Njemačke, mislim iz Francuske, pogledao me je i rekao, rekao: ‘Znaš, zašto… na koliko si se vratio?'“, izjavio je Bajden.

Bijela kuća je kasnije objavila ispravku u kojoj je Miteranovo ime precrtano i zamijenjeno imenom aktuelnog predsjednika Francuske Emanuela Makrona, prenosi „Hil“.

Portal bilježi da je Bajden kritikovao bivšeg predsjednika Donalda Trampa zbog njegovih nedavnih komentara o „trovanju krvi“, koje je Tramp koristio da opiše način na koji imigranati utiču na Sjedinjene Države.

Prvi čovjek SAD je uz to, na Iksu, ismijao svog bivšeg i po svemu sudeći budućeg rivala na predsjedničkim izborima i zbog toga što je prethodnog mjeseca pomiješao svoju rivalku za republikansku predsjedničku nominaciju Niki Hejli s bivšom predsjednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

„Ne slažem se sa Niki Hejli u svemu, ali se slažemo u ovome: ona nije Nensi Pelosi“, napisao je Bajden.

Bajden (81) je najstariji predsjednik u američkoj istoriji, a ako bude ponovo izabran na izborima u novembru, na kraju svog drugog mandata imaće 87 godina.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.