Bajden će se povući iz izborne trke ako mu Bog zapovijedi

0

Predsjednik SAD Džozef Bajden poručio je da bi odustao od kandidature za reizbor ako „Gospod Bog dođe“ i kaže mu da to uradi. Mislim da niko nije kvalifikovaniji od mene da pobijedi Donalda Trampa, ocijenio je Bajden u intervjuu američkoj televiziji.

Bajden je u intervjuu za „ABC“ potvrdio odlučnost u namjeri da pobijedi republikanskog protivkandidata Donalda Trampa na izborima za predsjednika u novembru, ali je malo učinio da ublaži zabrinutost demokrata.

Svoj nastup na debati sa Trampom ponovo je nazvao „lošom epizodom“.

„Nema naznaka bilo kakvog ozbiljnog stanja. Bio sam iscrpljen. I nisam slušao svoje instinkte u pogledu pripreme i, i loša noć“, opravdao se Bajden.

„Upravo sam imao lošu noć. Ne znam zašto“, dodao je Bajden promuklim glasom, otežano izgovarajući pojedine riječi.

Novinar Džordž Stefanopoulos je više puta ispitivao Bajdena o tome da li je bio realan u svom uverenju da može da pobedi Trampa, s obzirom na rezultate anketa i zabrinutost u Demokratskoj partiji.

„Mislim da niko nije kvalifikovaniji“, ocijenio je Bajden i istakao da su ankete netačne.

Upitan da li bi odustao ako kolege demokrate ocjene da bi njegovo učešće u trci za predsjednika ugrozilo njihove šanse na izborima za Kongres, Bajden je rekao:

„Ako Gospod Bog dođe i kaže mi, ja bih to mogao učiniti“.

Na pitanje kako će se osjećati ako ostane u trci, a Tramp pobedi, Bajden je odgovorio da će osjećati da je dao sve od sebe i da je uradio posao najbolje što je mogao.

Dok Bajden odbacuje mogućnost da se povuče iz kampanje, u stranci vijećaju ko bi mogao da uskoči kao zamjena. Ankete nisu naklonjene Kamali Haris, ali jesu Mišel Obami. Stranački model nominacije komplikuje izbor drugog kandidata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.