Bajden bio malo nervozan: Rezultati anketa u Mičigenu i Džordžiji gori nego 2020. godine, ne smije da dozvoli da izgubi te dvije države!

0

Američki predsjednik Džo Bajden kiptio je od bijesa. Na privatnom sastanku u Bijeloj kući u januaru, predsjednikovi saveznici su mu rekli da su rezultati anketa u Mičigenu i Džordžiji loši zbog njegove politike prema ratu između Izraela i Hamasa.

To su dvije države na bojnom polju u kojima je za dlaku pobijedio prije četiri godine, i ne može sebi da priušti da ih izgubi, ako želi da još jednom pobijedi Donalda Trampa. Počeo je da viče i psuje, rekao je jedan zvaničnik upoznat sa sastankom, prenosi En-Bi-Si njuz pozivajući se na svoje izvore.

Vjerovao je da je radio ono što je ispravno, uprkos političkim posljedicama, rekao je svom timu, navodi zvaničnik.

Upitan o ovoj epizodi, Endrju Bejts, portparol Bele kuće, rekao je: „Predsjednik Bajden donosi odluke o nacionalnoj bezbjednosti samo na osnovu potreba nacionalne bezbjednosti zemlje – bez drugog faktora.

Početni pištolj za kampanju za opšte izbore ispaljen je prošle nedelje kada je Bajden završio demokratsku nominaciju. Ipak, on još uvijek traži načine da ostavi utisak na glasače da zaslužuje drugi mandat uz pomoć političkih dostignuća koja su izmicala prethodnim predsjednicima.

Istorija govori da će mu biti teško da se oporavi. Bajdenov rejting od 38% podrške u ovoj fazi kalendara je niži nego kod poslednja tri predsjednika koji su izgubili reizbor: Trampa (48%), Džordža Buša (39%) i Džimija Kartera (43%), prema istraživanja Galupa.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.