Mladen Mikijelj

Avionu otpao dio trupa u vazduhu dok je prevozio 145 putnika

0

LetJelica „Junajted erlajnsa“ je u 10.20 sletela na međunarodni aerodrom u Medfordu. Direktorka aerodroma Ember Džad istakla je da je avion sletio bez problema.

Na „boingu“ kompanije „Junajted erlajnsa“, najverovatnije tokom ljeta, otpao trup. Avion je bezbedno sletio na aerodrom u južnom Oregonu, kada je incident prijavljen. Niko nije povrijeđen, a djelovi trupa letjelice nisu pronađeni.
Avion „boing 737-800“ starije proizvodnje, koji je stigao u južni Oregon nakon što je poletio iz San Franciska, ostao je bez dijela trupa, saopštila je nadležna inspekcija, naglašavajući da niko od putnika nije bio ugrožen.Letjelica „Junajted erlajnsa“ je u 10.20 sletjela na međunarodni aerodrom u Medfordu. Direktorka aerodroma Ember Džad istakla je da je avion sletio bez problema.“Aerodrom je potom obustavio letove da bi provjerio pistu i evenetualno pronašao djelove trupa, ali nijedan komad nije pronađen“, naglasila je direktorica aerodroma.

„Utvrđeno da nema dijela trupa kada se avion uparkirao“

Portparol „Junajted erlajnsa“ naveo je da je u avionu bilo 139 putnika i šest članova posade, a da nije proglašena vanredna situacija, jer tokom leta nije bilo nikakvih indikacija o šteti.“Kada se avion uparkirao, utvrđeno je da nema dijela trupa. Sprovešćemo temeljnu istragu aviona i izvršiti popravke, prije nego što se vrati u službu“, istakao je portparol.Navedeno je i da je dio trupa otpao na mjestu gdje se krilo spaja sa glavnim dijelom aviona, pored stajnog trapa. Avion je u službi od 1998. godine, a prvo ga je koristila kompanija „Kontinental erlajns“. Kompanija „Junajted erlajns“ njime upravlja od 2011.Početkom januara, pri pokušaju uzijletanja na aerodromu u Atlanti, na putničkom „boingu“ kompanije „Delta erlajns“ otpao je točak i otkotrljao se.

(Mondo)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.