Automoto savez: Povoljni uslovi za vožnju

0

U Crnoj Gori danas su povoljne vremenske prilike za vožnju. Na pojedinim dionicama važi izmijenjen režim saobraćaja zbog čega je pored pažljivije vožnje neophodno poštovanje postavljene signalizacije. Saobraćaj je umjerenog, tokom dana i pojačanog intenziteta, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Zbog izvođenja radova, od 17. do 19. juna na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila od 09.00 do 16.00 časova.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00. do 14.00 časova svakodnevno od 23.04.2024. obezbjeđuje se slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta SOKOLOVINA na regionalnom putu R -10 Djurdjevica Tara –Mojkovac u mjestu Sokolovina.

Do 15. juna zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje –Špiljani odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 18.00 sati .

Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od 01.06.do 30.06.2024 godine u terminima od 08.00 do 11.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati.

Do 17. juna odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Do 30. juna promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Lepenac –Ribarevina Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na regionalnom putu Cetinje-Njeguši do 10. juna odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila od 10.00 do 16.00 časova zbog izvođenja asfalterskih radova u okviru rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje –Njeguši dionica od supermarketa Voli do Bajičke crkve II faza Bajička ulica.

Do 30. juna promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a odobrava se povremena potpuna obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na putu Čekanje-Čevo,dionica regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-1 Lipci-Kotor u mjestu Dobrota zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. Novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, četiri su zadobile lakse povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

Do 15. septembra zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 (sedam zarez pet) tona svakim danom na sljedećim djelovima magistralnih i regionalnih puteva:

M-1 (GP Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat ( Krtolska raskrsnica)-Budva-Bar-Ulcinj-GP Sukobin),

M-2 (Podgorica-Sotonići-Petrovac),

M-2 (Podgorica-Mioska-Kolašin),

4. M-10 (Podgorica-Cetinje-Budva), u vremenu od 17.00 do 22.časa za podtačke 1 do 4 ove tačke, Na regionalnim putevima:

R-1 Kotor-Trojica (raskrsnica sa M-1) opština Kotor do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25) opština Cetinje,
R-29 dionica Bar 2-(tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj u vremenu od 07.00 do 22.00 sata za podtaćke 5 i 6 ove tačke.

2. Zabranjuje se saobraćaj autobusa kategorije M2 i M3 (laki i teški autobusi i tzv.kombi vozila) i specijalnih putničkih vozila za stanovanje-tzv.kampera u periodu od 15.06. do 15.09.2024.godine svakim danom u vremenu od 00.00 do 24.00 sata na dionicama regionalnih puteva: 1. R-1 od mjesta Krstac (raskrsnica sa R25) opština Cetinje do mjesta Trojica-Kotor (raskrsnica sa M-1) opština Kotor iz smjera Njeguša u smjeru Kotora, 2. R29, dionica Bar 2- (tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj u oba smjera, osim autobusa koji obavljaju javni gradski prevoz putnika,

3. R-25.1 dionica Medjuvršje-Lovćen, od parkinga do Mauzoleja u oba smjera. Zabrana iz tačke 1 podtačke 1,2,3,4 i 6 ove Naredbe ne odnosi se na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za odžavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, vozila koja vrše transport vode, kao ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-1 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.