Apelacioni sud privremeno obustavio proces protiv Trampa

0
Apelacioni sud je obustavio krivični proces u Džordžiji protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa i drugih dok razmatra presudu nižeg suda kojom je Okružnom tužiocu okruga Fulton Fani Vilis dozvoljeno da ostane na slučaju.

Naredba Apelacionog suda u Džordžiji u srijedu sprečava sudiju Višeg suda okruga Fulton Skota Mekafija da nastavi sa pretpretresnim zahtjevima, prenosi AP.

Iako je već bilo malo vjerovatno da će slučaj ići na suđenje prije izbora u novembru, kada se očekuje da će Tramp biti republikanski kandidat za predsjednika, ova presuda to čini još izvjesnijim.

Apelacioni sud je u ponedjeljak prihvatio žalbe koje su podnijeli Tramp i još osam drugih i rekao da je „ako se usmeni argument zatraže i odobri“, to ročište bi moglo biti zakazano za 4. oktobar.

Sud će tada imati rok do sredine marta da donese odluku, a gubitnička strana će moći da se žali Vrhovnom sudu Džordžije.

Vilisin portparol odbio je da komentariše presudu žalbenog suda.

Velika porota okruga Fulton je u avgustu optužila Trampa i još 18 drugih, optužujući ih za učešće u šemi za nezakonit pokušaj da se ponište predsjednički izbori u Džordžiji 2020. godine.

Četvoro optuženih priznalo je krivicu nakon što su postigli dogovor sa tužiocima, ali su se Tramp i ostali izjasnili da nisu krivi.

To je jedan od četiri krivična slučaja protiv Trampa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.