Anđušić: Mišo Laković ponekad kao da zaboravi gdje je bio 15 godina

0

Poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić kazao je da poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković „ponekad kao da zaboravi“ gdje je bio 15 godina.

„Dugogodišnji funkcioner policije iz vremena vladavine DPS-a osjetio je naprasnu potrebu da se pozabavi slobodnom riječju“, kazao je Anđušić.

On je mišljenja da bi da bi bilo bolje da se Laković, kao legalista, oglasi o nezakonitim procedurama oko izbora v.d. direktora Uprave policije.

„…ili pak na neki od skandala na koje se glasno ćutalo, danima. Valjda se za poštovanje zakona i slobodnu riječ valja uvijek podjednako boriti? Nego, Mišo ponekad kao da zaboravi đe je bio 15 godina“, napisao je Anđušić na društvenoj mreži X.

Podsjećamo, Laković je juče kazao da za slobodnu riječ i demokratske vrijednosti svi treba da se zalažu „uvijek i svuda“, kao i da to važi i za „one pod čijom vlašću su institucije hapsile i proganjale ljude zbog jedne ružne riječi na društvenim mrežama“.

„Vjerujem da danas uviđaju koliko je tada bilo pogrešno to odćutati“, naveo je tada Laković.

On se tom prilikom osvrnuo na izjavu predsjednika DPS-a Danijela Živkovića da je, „kad institucije progone slobodnu riječ“, očekivano da će ona biti progonjena i na ulici. Živković je to rekao povodom spaljivanja lutke koja simbolizuje Andreja Nikolaidisa na karnevalu u Herceg Novom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.