Mladen Mikijelj

Ambasador BiH u Beogradu: Rezolucija o Srebrenici je predstava Zapada da pokažu svoje poštovanje prema muslimanskim žrtvama od prije tri decenije, dok im ove novije nisu bitne!

0

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ izjavio je da je rezolucija o Srebrenici, čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini UN, predstava za publiku u islamskom svijetu koja bi trebalo da skrene globalnu pažnju sa činjenice da je za šest mjeseci u Gazi nastradalo više djece ispod 14 godina nego što je bilo ukupno bošnjačkih žrtava u Srebrenici.

Vranješ je naglasio da međunarodni kosponzori, koji se kunu u suverenitet dejtonske BiH, znaju da rezolucija o Srebrenici nema podršku Predsjedništva BiH kao jedine institucije zadužene za spoljnu politiku BiH, ali da im to nije prepreka u njihovim namjerama da pokažu islamskom svijetu svoje poštovanje prema muslimanskim žrtvama od prije skoro tri decenije, dok im ove novije nisu bitne.

„Kada pogledamo ko su sve inicijatori i kreatori teksta buduće rezolucije o Srebrenici, primjetno je da jedino BiH među njima nema formulisan stav o tome. Svi šefovi misija država članica UN koje podržavaju nacrt rezolucije imaju zvaničnu instrukciju iz svojih centrala da glasaju za ovu rezoluciju, izuzev (ambasadora BiH pri Stalnoj misiji UN Zlatka) Lagumdžije iz BiH“, istakao je Vranješ.

Prema njegovim riječima, Lagumdžija nema zvanično odobrenje Predsjedništva BiH, ali uz pristanak bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića saučestvuje u jednoj velikoj međunarodnoj farsi.

„U vrijeme ključanja na Bliskom istoku uz ogromne civilne žrtve među muslimanskim svijetom, država koja je jedina u istoriji civilizacije počinila genocid sa velikim G, dakle Njemačka, uz pomoć potpuno nebitne Ruande, a na zahtjev njihovih anglošefova, iz naftalina vadi tragični događaj u Srebrenici“, naglasio je Vranješ.

Istakao je da tragična činjenica na Bliskom istoku neće biti obuhvaćena nekom rezolucijom u UN, jer za kolektivni Zapad to nije relevantno, ali bi usvajanjem rezolucije o Srebrenici pokazali celom svetu da oni ipak kao kolektivni Zapad nisu islamofobi, nego naprotiv, veoma empatični prijatelji balkanskih muslimana.

„Predstavnici političkog Sarajeva nemaju moralnih dilema da postanu marionete u ovoj predstavi napravljenoj za publiku u islamskom svijetu. Naprotiv, rado su prihvatili da još jednom zaigraju ulogu žrtve za potrebe SAD“, zaključio je Vranješ, prenio je Tanjug pisanje Srne.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.