Albanski analitičar: Kurti podnosi ostavku 17. februara

0

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti mogao bi da podnese ostavku poslije 17. februara, dana koji se na tzv. Kosovu obilježava kao Dan nezavisnosti, u intervjuu za Euronjuz izjavio je albanski politički analitičar Drizan Šalja.

On je ustvrdio da je nezadovoljstvo građana predsjednikom Vlade tzv. Kosova svakim danom sve veće.

SAD imaju jasnu viziju i put u vezi sa Asocijacijom (Zajednicom) srpskih opština. Aljbin Kurti se komentariše u mnogim grupama, na svakakav način i u svakoj sferi”, rekao je on.

Pretpostavka Šalje je da će Kurti proslaviti 17. februar i da se odmah potom može očekivati njegova ostavka, jer, kako kaže, „nezadovoljstvo građana Kurtijem samo raste”.

Da li je to jedini razlog, ili iza ove najave stoji plan Kurtijevih zapadnih prijatelja i glavnih protagonista „projekta Kosovo”, bez čijeg odobrenja ili podsticaja ne reaguje nijedan političar u Prištini još od 1999, ostaje da vidimo.

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar je, inače, prije tri dana rekao da će Zajednica srpskih opština biti formirana „sa ili bez Kurtija”.

Formiranje ZSO je preduslov Beograda za razgovor o planu EU za konačno rješenje kosovskog pitanja, koje podrazumeva ulazak tzv. Kosova u UN.

(rt.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.