Alabanski forum: Ni pod tačkom “razno” nećemo podržati predloženu rezoluciju o Jasenovcu

0

Za Crnu Goru ne postoji drugi put sem puta u Evropsku uniju. Sve drugo bile bi balkanske stranputice koje moramo ostaviti u prošlosti kojoj pripadaju, saopštili su iz Albanskog foruma.

Zato, dodaju, njihov  prioritet mora ostati bliska i prijateljska saradnja sa Evropskom unijom i svim njenim članicama.

“Stoga izražavamo duboku zabrinutost usljed potencijalnog sukoba sa jednom državom članicom i to na svega mjesec dana od dobijanja IBAR-a. To kao odgovorna vlast i država sebi ne smijemo da dopustimo. Prošlost ne smije da određuje budućnost. Ona mora ostati iza nas ako smo iskreni i pošteni prema evropskoj perspektivi Crne Gore”, navode u saopštenju.

Stoga Albanski forum, kako ističu, kao proevropski subjekt, koji istini za volju ponekad i “zažmuri na jedno oko” , ako ni zbog čega, a ono zbog Evropskog puta i IBAR-a, ni pod tačkom “razno” neće podržati predloženu rezoluciju.

“Uz puno poštovanje svim žrtvama kojima se duboko klanjamo i kojima ćemo se odužiti čuvajući njihove potomke istog usuda boreći se predano za njihovu evropsku budućnost – pozivamo sve ostale konstituente vlasti, posebno Pokret Evropa sad i Demokrate da ne prihvataju uslove za tuđe interese koji su sve drugo sem interesi Crne Goreni njenih građana”, navode iz Albanskog foruma.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.