Advokat vladike Joanikija: Nema osnova da bude u pritvoru nakon isteka od 72 sata!

5

Advokat Sava Kostić kazao je da je njihov zahtijev za izuzećem tužioca i starješine ODT odbijen i da episkop i sveštenici nakon isteka 72 sata moraju da budu pušteni.

“Zamjenica višeg državnog tužioca Lepa Medenica je odbila naš zahtjev i u prvoj odluci, koju ja još nijesam dobio, nego kolega Šljukić na mejl, stajalo je da protiv takve odluke nemamo prave žalbe. Međutim, odluka je revidirana i dozvoljena je posebna žalba. U ovoj fazi postupka ni postupajući tužioci ni starješina ODT-a ne mogu preduzimati bilo koju radnju dok ne postane odluka pravosnažna, a to je dok ne protekne rok ili se odluci o žalbama koje ćemo podnijeti, tako da po zakonu episkop i sveštenici moraju da budu pušteni nakon isteka 72 sata a to je pola sata nakon ponoći”, kazao je Kostić.

Prema njegovim riječima bilo kakvo zadržavanje značilo bi kršenje ljudskih prava sveštenih lica koja su u pritvoru.

“Vjerujem da nadležni organi neće pokušavati neka alternativna rješenja jer je zakon tu jasan, ne može se odrediti drugi tužilac ili donijeti rješenje o produžavanju pritvora. Šta će se kasnije dešavati vidjećemo, ali vjerujemo da ce nadlezni državni organi i sva zainteresovana lica imati razumijevanja i strpljenja”, kazao je Kostić i dodao da nadležni državni organi moraju raditi svoj posao, ali po zakonu.

Kazao je da nijesu odlukom zadovoljni i da će i dalje nastaviti pravnu borbu, kao da je novčana kazna ili zatvor do godine propisana za djelo koje im se stavlja na teret. Ponovio je da je bilo nepotrebno zadržavanje vladike i sveštenika.

“Vjerujem da će građani koji su se okupili ispred suda imati razumijevanja i ponašati se odgovorno i poštovati vladiku, sveštenstvo, policiju i nadležne organe jer svi moraju raditi svoj posao. Pravda jeste spora ali dostižna”, poručio je advokat.

5 Comments
 1. Buka komentariše

  Nece Dugo..taman da pocine mjesec od Zaludnog,Zloduhog Posla…Boziji Poslanik…

  1
  1
  1. vaso komentariše

   Mars ustaso u lijepu tvoju kod tvojih katolicki pedofila.Milove junacine hapse vladike tuku djecu I nejake,zovu nato za za sapun I dobiju vazelin od natoa a iz Amercke ambasada bice tegljenje usiju.

   1. Traktorist komentariše

    Nego pobeguljo jes nabavio traktor i gas za smrdiju, umesto da vratite knin, pa sve od dubrovnika do istre vi atakujete na cg,

 2. Buka komentariše

  Dobro jutro gospodo,naravno i Vi ,gos n Vaso…molim ljubazno,ne Vrijedjajte Vise..Dobro jutro svakako Uposlenicima,Ovog portala..iskrene Cestitke za Pristup i Profesionalnost..Po neki,Komentarioc,precera iz Strasti,nista Strasno..Kalibraza Vam je Dobra…p.s.Savjet jednom od pisaoca komentara na Ovu Temu..Vladike Pahomije i Kacavenda,na zalost i ne Malo Jos,,Nijesu Katolici…Nasi,..Pederastija i Pedofilija,Dragulji u Kruni ZLA. Najveca..Dva…Nasi su Gospodo..Nasi..

 3. Traktorist komentariše

  Bože me očuvaj!!!!, ovaj vladika poput sotone zlo zaziva!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.