Abdić: Miloviću jedno veliko svaka čast na principima

0

Vicepremijer Momo Koprivica mimo svake procedure završio je u parlamentu kao predlagač IBAR zakona, poručuje poslanik Demokratske partije socijalista Nermin Abdić.

Podsjetimo, Vlada je u četvrtak donijela odluku da ‘opozove’ sa mjesta predlagača ministra pravde Andreja Milovića, nakon čega je na plenarnoj sjednici učestvovao Koprivica.

„Prije svega moram da vam kažem, ja sam to i u plenumu rekao uvaženom ministru Miloviću – jedno veliko svaka mu čast. Prije svega što je imao svoje principe i što ono što je kazao bio potpuno u pravu,” izjavio je Abdić.

Govoreći o ulozi opozicije, Abdić je istakao odgovornost DPS-a na evropskom putu Crne Gore.

“Rekli smo da ćemo podržati svako zakonsko rješenje koje ide u tom pravcu da Crna Gora bude punopravna članica Evropske unije. Nikada nismo odustali od tog puta. Bili smo konstruktivni kada je u pitanju svako zakonsko rješenje koje se tiče posebno IBAR zakona“, istakao je on.

Abdić se osvrnuo na medijske zakone i političke igre povodom javnog servisa.

„Ministri jedne političke strukture koja participira u parlamentarnoj većini na sjednici vlade glasaju tako što se priklanjaju predsjedniku vlade Spajiću, dok drugi glasa potpuno kontra. To je prosto sve na brzinu dato i to će takođe biti predmet političke igre, ko će da uzme prevagu nad određenim strukturama, konkretno kontrolu nad medijima“, smatra on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.