Abazović: Vlada, za manje od sto dana, pokvarila odnose sa Hrvatskom, Turskom i Njemačkom

0

Predsjednik Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović tvrdi da je 44. Vlada, za manje od sto dana od kada je izabrana, uspjela da pokvari odnose sa tri države koje su, kako kaže, partneri naše države u NATO-u – Hrvatskom, Turskom i Njemačkom.

„Zbog neisporučivanja turskog državljanina Binali Čamgoza, došli smo u situaciju da pokvarimo izuzetnu saradnju sa Republikom Turskom. Ta se saradnja proteklih godina odvijala na obostrano zadovoljstvo. Veliki broj kriminalaca iz Crne Gore često je boravio u Turskoj, i obrnuto, kriminalci iz Turske su bježali u Crnu Goru, ali je saradnjom tužilaštava došlo do razmjene informacija, hapšenja i isporučivanja tih ljudi. Ministar pravde Andrej Milović je to prekinuo”, rekao je Abazović medijima.

On je kazao i da je potpuno jasno da sadašnja vlast štiti mafiju, naglašavajući da je Milović spriječio izručenje Čamgoza.

Bivši premijer ocjenjuje i da su dobri odnosi sa Hrvatskom pokvareni izbog broda „Jadran“.

„Smatram da je ministar odbrane Dragan Krapović u pravu kada je brod ‘Jadran’ u pitanju i smatram da taj brod pripada Crnoj Gori, ali su odnosi sa Hrvatskom trenutno loši”, naglasio je Abazović.

On je podsjetio da je sadašnja vlada primorala i njemačkog ambasadora u Crnoj Gori Petera Feltena da se pravda da nije uticao na donošenje odluke o rudniku u Mojkovcu. To će, dodao je on, loše uticati na odnose sa Njemačkom. To je moglo drugačije da se riješi – rekao je Abazović.

„Ako ne sada, sve to će u budućnosti loše uticati na odnose Crne Gore sa ove tri države, koje su nam partneri u NATO-u, a dvije su i članice Evropske unije“, zaključio je Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.