Abazović o slučaju Tunel: Iznio sam tužiocu dvije teorije i operativne podatke

0

Bivši premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saopštio je da su sve izjave o narko kartelima bile samo motivacija nadležnim organima da se ne plaše i da se pokrenu. On je danas u svojstvu svjedoka saslušan u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu zbog izjave da ima operativnu informaciju ko je glavni osumnjičeni i šta je bio motiv za kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda.

Abazović je kazao da je tužiocu iznio dvije teorije i operativne podatke koje je imao kao premijer, te da je, između ostalog, govorio i o motivima narko kartela. Detalje, dodao je, ne smije da otkriva.

„Moja saznanja sam vrlo rado podijelio sa nadležnima. Mislim da je margina greške minimalna. Moramo biti zadovoljni rezultatima u protekle dvije godine. Imamo izazova, ali smo iskoračili – država je po prvi put pokazala otpor“, poručio je Abazović nakon saslušanja pred tužiocem Markom Mugošom.

Naglasio je da je interes javnosti da se sve sazna, te da javnost zanima je ko su nalogodavci kopanja tunela u Višem sudu. To što još nije napravljen popis stvari koje su nestale iz depoa, pitanje je za nadležne, odgovorio je bivši premijer.

„Imam mišljenje, ali neka se sada malo suoče oni koji su se identifikovali, pa neka vide ko radi svoj posao. Svi podaci koje iznosim su relevantni, napomenuo sam ko su institucije koje se time bave, stojim organima na raspolaganju“, dodao je Abazović.

Na pitanje novinara o slučaju Krstovići, bivši premijer je kazao je da ni u tom, kao ni u drugim slučajevima nije nikoga optužio.

„Ako neko misli da za 400 kilograma ne treba niko da odgovara i da je to palo s Marsa i samo se tamo stvorilo, dozvolite da ne vjerujem u to. Ostalo neka istražuju organi“, dodao je on.

Abazović je krajem decembra u emisiji „Link“ na Radiju Crne Gore kazao kako ima operativna saznanja ko bi mogao da bude glavni osumnjičeni u slučaju “Tunel” i šta je bila namjera tog slučaja.

“Ta se namjera nije ostvarila, to je možda pozitivno u svemu tome”, kazao je Abazović.

Podsjetimo, istragom o slučaju „Tunel“ obuhvaćeni su Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić, kao i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić.

Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.