Abazović: Izmjene Zakona o tužilaštvu uvod su u želju da se smijeni glavni specijalni tužilac Vladimir Novović

0
Izmjene Zakona o tužilaštvu uvod su u želju da se smijeni glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, rekao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, gostujući na Adria TV.

On je, u emisiji Kontroverza, autora Mladena Stojovića, ocijenio da je to proces kojim se vraćamo na staro, unazad umjesto unaprijed.

“Nas do IBAR-a ne dovode nikakve izmjene zakona, već rezultati iz prethodnog perioda, gdje smo konačno isporučili velike slučajeve korupcije”, rekao je Abazović.

 

Kako je kazao, svako ko je protiv procesuiranja krupnih riba – podržaće ovakva zakonska rješenja.

“Ako pod plaštom Evropske unije želimo da vratimo nešto protiv čega smo se svi zajedno izborili 30. avgusta – mislim da smo promašili temu. Mislim da nije dobro da se ovako, u minut do 12, ovakva zakonska rješenja podmeću”, naglasio je lider GP URA.

Dodao je i da je on radio sve po zakonu.

“I da sam radio najteže poslove u Crnoj Gori i dao doprinos da održim riječ i besu, koju sam dao narodu, da mafija više neće vladati Crnom Gorom. Mi smo uspjeli da otvorimo SKY i da vodimo najveću akciju oko suzbijanja šverca cigareta”, naveo je Abazović.

Ocijenio i da je, zbog nepostojanja antimafija zakona, Crna Gora izgubila najmanje 20-30 miliona eura.

“Samo akcije na Grahovcu protiv Ljuba Milovića, samo tamo je bilo nekoliko miliona eura. Pa oduzimanje blindiranih vozila, hapšenje članova kavačkog klana u Kotoru, nezaposlenih osoba koje voze automobile od 100.000-200.000 eura, imaju po pet-šest stanova, nezaposlene osobe. To je vrlo lako dokazati”, dodao je Abazović.

To su, rekao je, oni predlagali.

“A znate šta oni sad predlažu? – Oni predlažu da se vodi krivični postupak pred našim sudovima 100 godina i kad se sve završi da može doći do oduzimanja imovine”, rekao je Abazović, ocjenjujući da to daje prostor ljudima koji su nelegalno stekli imovinu da promijene vlasništvo.

(adria)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.