Ne zna se ko se zelenio u Gluvoj sobi al se narod zeleni kad vide da DPS i SD brane Milovića

0

Još uvijek se nisu smirile strasti nakon Odbora za bezbjednost i odbranu koji se održao u petak a u kom su glavni akteri bili šef SPO-a Predrag Šuković i ministar pravde Andrej Milović.

Iako je javnost Crne Gore ostala uskraćena odgovorima za aferu Do Kvon, ipak su se otvorile brojne afere, a jedna od najzvučnijih poruka jesu i informacije iz tzv. Gluve sobe gdje je šef SPO-a navodno pokazao fotografije i operativne podatke da se ministar pravde nalazio sa bezbjednosno interesantnim licima.

Očekivano je bilo da Milovićev Pokret Evropa sad stane u odbranu svog ministra, te su tako kako poslanici Pokreta, tako i funkcioneri stali ministrovu odbranu. Međutim, neočekivano je bilo i da Demokratska partija socijalista stane u Milovićevu odbranu čime su potvrdili sve pređašnje insinuaciju o približavanju ove dvije političke partije.

Podsjećanja radi, predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković oglasio se u nedjelju nakon pisanja medija i stao u odbranu ministra pravde iz redova PES-a. On je kazao da pisanje Vijesti predstavlja opasan presedan i kršenje zakona, tim prije što su iznijete informacije netačne.

„Sjednica Odbora za bezbjednost koje su zatvorene za javnost imaju za cilj saopštavanja tajnih podataka koji javnosti, iz zakonskih razloga, ne smiju biti dostupni“, napisao je Živković na društvenoj mreži X.

Slično je bilo ovo šurovanje DPS-a i na samom Odboru kada su, a o čemu je naš portal pisao, udruženo napadali na šefa SPO-a Predraga Šukovića. Tako su bili jedinstveni u napadu na Predraga Šukovića, prosto su izabrali drugačije narative.

Ministar pravde je, pored iznošenja informacija o spornom Šukovićevom stanu, napao Šukovića da je pomagao budvanskoj grupi, a u kojoj se nalazi i Milo Božović. Kako Živković, tako i Milović potenciraju povezanost Šukovića i Božovića, pokušavajući da diskredituju i jednog i drugog. I pored činjenice da Živković ima najmanje prava to da radi, naročito imavši u vidu navode o povezanosti DPS-a sa kriminalnim grupama, on ipak nalazi za shodno da komentariše Božovićev slučaj, o kom se čak ni SDT nije u potpunosti oglasio.

Svakako, ovo predstavlja samo kontinuitet približavanja djelova Pokreta Evropa sad i Demokratske partije socijalista, a šta će biti epilog ovih približavanja, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.