Srpski timovi polovični

0

Vaterpolisti Novog Beograda pobjedom su započeli učešće u Ligi šampiona. Novobeograđani su u prvom kolu A grupe na svom bazenu savladali Steauu rezultatom 11:7 (3:3, 1:1, 2:2, 5:1), a otpor prvaka Rumunije slomljen je tek u poslednjoj četvrtini.

Novi Beograd je teže nego što se očekivalo stigao do trijumfa, ali treba istaći da trener Živko Gocić ni u ovom meču na raspolaganju nije imao kompletan sastav. Zbog povrede je izostao prvi golman Frančesko De Mikelis, dok su zbog problema sa kartonima još iz prošle sezone, meč morali da propuste Luka Gladović, Marko Dimitrijević i Dušan Trtović.

Ekipa iz Bukurešta bolje je počela meč, povela je sa 3:0, ali su domaći do kraja prve dionice uspjeli da stignu do egala. Sve do poslednje četvrtine rumunski tim pružao je snažan otpor Novobeograđanima, vodila se izjednačena igra, ali su u poslednjih osam minuta Đorđe Vučinić i Dimitrios Skumpakis obezbijedili važnu pobjedu osvajaču triple krune iz prošle sezone.

Pomenuti tandem Novog Beograda bio je i najefikasniji u pobjedničkom taboru, i Vučinić i Skumpakis postigli su po četiri gola.

U narednom kolu koje je na programu 15. oktobra, Novi Beograd gostuje Oradei.

U derbiju prvog kola Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog poraženi su posle peteraca, od jednog od glavnih konkurenata za plasman u narednu fazu, splitskog Jadrana, u meču u kom su od „minus tri“ došli nadomak pobjede u finišu regularnog dijela, ali su tri sekunde prije kraja domaći izborili peterce – 15:13 (10:10).

Okršaj sa velikim brojem aktera finala ljetošnjih Olimpijskih igara na obje strane, u potpunosti je opravdao očekivanja. Vodila se velika, tvrda borba, pa su na kraju peterci odlučili pobjednika.

Kragujevčani dugo nisu uspijevali da načnu mrežu iskusnog golmana Marka Bijača. Promašili su peterac, nekoliko igrača više, a tek posle 14 minuta igre to je pošlo za rukom centru Dušku Pijetloviću. Hrvatski predstavnik prethodno je koristio svoje šanse sa igračem više, pa je u tom trenutku bilo 3:1, a odmah zatim je Berehulak vratio Splićane na „plus tri“ – 4:1.

U poslednjem minutu poluvremena, Kragujevčani su sa dva vezana pogotka Lazara Vićkovića i Nikole Jakšića smanjili zaostatak na samo jedan gol (4:3), a u natavku susreta stigli su i do izjednačenja, preko Nikole Murišića i Vićkovića – 5:5.

Tada je na scenu stupio fantastični Loren Fatović i sa tri uzastopna pogotka trasirao Jadranu put ka pobjedi (8:5). Međutim, ni Šumadinci nisu rekli poslednju riječ. Serijom od četiri gola u kojoj su po jednom pogađali Vićković i Filip Janković, a dva puta Dušan Vasić, 11 sekundi prije kraja stigli su nadomak pobjede (10:9). Jadran je krenuo na sve ili ništa i tri sekunde prije kraja izborio izjednačenje, šutem Fatovića iz faula – 10:10.

U trećoj seriji penala Vasiću je šut skinuo drugi golman Splićana, Martin Čelar, dok su svi igrači Jadrana na drugoj strani bili precizni, pa su došli do većeg dijela kolača. Za Jadran su pogađali Marinić Kragić, Fatović, Tomasović, Zović i Berehulak, a za Radnički Rašović, Vićković i Janković.

Najefikasniji akter susreta bio je Loren Fatović sa pet golova, dok je u ekipi Radničkog prednjačio Lazar Vićković sa tri.

Pred Kragujevčanima su dva velika derbija na domaćem bazenu. Najprije protiv zagrebačke Mladosti u okviru Regionalne lige, u subotu, od 19 časova, a zatim sa mađarskim Ferencvarošem u Ligi šampiona, u utorak, od 20 sati.

Peterci: 11:10 Marinić Kragić, 11:11 Rašović, 12:11 Fatović, 12:12 Vićković, 13:12 Tomasović, 14:12 Zović, 14:13 Janković, 15:13 Berehulak.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

SEMAFOR

Utorak

Grupa A

Novi Beograd – Steaua 11:7

Hanover – Oradea 10:11

Grupa B

Ferencvaroš – Dinamo Tbilisi 16:7

Jadran (S) – Radnički 15:13p.p.

Srijeda

Grupa C

Barseloneta – Vašaš 18:7

Marsej – Jadran m:tel 13:11

Grupa D

Olimpijakos – Primorac 20:19

Savona – Sabadelj 10:12

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.