„Džoni opet pobijedio sistem“: Posle 24 sata uklonjeni svi Azrini albumi sa digitalnih servisa

0

Samo 24 sata albumi jugoslovenskog sastava Azra bili su dostupni za striming na najpopularnijim digitalnim muzičkim platformama, nakon čega su uklonjeni sa svih servisa.

Prije dva dana na striming servisima osvanula je, potpuno besplatno, kompletna diskografija benda Azra, kao i solo abumi Branimira Džonija Štulića. Na Spotifaju i Dizeru mogao je da se presluša kompletan opus sastava, kojeg je nekad predvodio Štulić, uz Džonijeve albume „Balkanska rapsodija“, „Balegari ne vjeruju sreći“ i „It Ain`t Like in the Movies at all“. Kao nosilac prava na sva ova muzička djela vodila se izdavačka kuća Croatia Records, odnosno nekadašnji Jugoton, s kojom je Štulić godinama u sporu.

Ako ih je Štulić optužio za reket i da mu duguju sto miliona, da li su svi albumi Azre i Džonija sada protivpravno na striming servisima?

I samo 24 sata nakon što su na Spotifaju mogla da se čuju sva studijska i koncertna izdanja Azre uklonjena su sa ovog servisa. Na ovoj muzičkoj platformi trenutno mogu da se čuju samo tri solo albuma Branimira Džonija Štulića. Na Tajdalu, bar na teritoriji Hrvatske, istovjetna je situacija, s tim što je dostupna za slušanje jedna kompilacija Azre.

No, na Dizeru je drugačije. Na tom servisu mogu se čuti Štulićevi gorepomenuti solo albumi, dok je od izdanja Azre moguće preslušati albume „Kad fazani lete“, „Filigranski pločnici“ i „Sunčana strana ulice“, kao i pjesme s nekoliko kompilacija.

Iako nije jasno zašto je tako brzo sklonjen čitav Azrin opus s digitalnih servisa, na društvenim mrežama se mogu pročitati komentari da je „Džoni opet pobijedio sistem“!

(Nova.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.