Alternativa: Nove prijetnje upućene našim predstavnicima zbog lažnih diploma

0

Predstavnici Alternative Crna Gora su u posljednjih nekoliko mjeseci dobili više prijetnji zbog angažovanja na projektu lažnih diploma, saopštili su iz ove stranke.

“Sinoć je gospodin Vesko Pejak uznemiravan sa prepaid broja u Srbiji ( +381641237***) , gdje su mu u više navrata upućene prijetnje zbog angažovanja na projektu lažnih diploma. Ovo je samo jedna od tih prijetnji, a slične prijetnje dobijali su i ostali članovi Alternative Crna Gora“, saopštili su iz Alternative.

Napomenuli su da je predstavnik Alternative Crna Gora Zarija Pavićević u saradnji sa radnom grupom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija napravio značajne iskorake u borbi protiv lažnih diploma.

„Najznačajniji korak bila je potpuna obustava priznavanja diploma koje dolaze sa sumnjivih adresa Bosne i Hercegovine. Na taj način je ovaj milionski biznis potpuno stao za teritoriji Crne Gore. Procjene su da je svake godine na ovaj način par ljudi iz okruženja uspjelo da zaradi između 7,5 i 10 miliona evra! Ovaj ‘biznis’ traje intenzivno od 2010. godine“, istakli su iz Alternative.

Za kraj su dodali:

„Alternativa Crna Gora će ovoga puta tražiti od institucija sistema punu zaštitu i hitnu reakciju, jer smatramo da su se stvari otrgle kontroli. Neophodno je da država stane u zaštitu prvo svojih institucija i radnih grupa, a onda i svog sistema obrazovanja. Krah obrazovanja je krah jedne nacije“, zaključili su iz Alternative.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.