Vučević sa Keverom: Beograd neće odustati od ZSO

0

Premijer Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa predsjednikom Narodne skupštine Mađarske Laslom Keverom kojeg je tokom razgovora upoznao sa teškom pozicijom srpskog naroda na Kosovu koji se svakodnevno suočava sa terorom Kurtijevog režima.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za medije premijera Srbije, Vučević je naglasio da je Beograd posvećen očuvanju mira u regionu i iznalaženju rješenja koje bi bilo održivo i zadovoljilo interese i Srba i Albanaca.

Istakao je da je pozicija Srbije ostala ista i da će u skladu s tim, imajući u vidu cjelokupan proces dijaloga, Beograd nastaviti da dosljedno ispunjava svoje obaveze o kojima je predsjednik Aleksandar Vučić vrlo jasno i precizno govorio, kao i da nikada neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština.

Vučević je naglasio i da Beograd nikada neće odustati od osiguranja pune bezbjednosti i ravnopravnosti Srba i svih drugih građana koji su izloženi nasilju prištinskih vlasti, uvijek vodeći računa o poštovanju odredbi Ustava i zakona Republike Srbije.

Sa Keverom se saglasio da su odnosi Srbije i Mađarske, kao i dva naroda, na najvišem istorijskom nivou i istakli su da od strateškog partnerstva dvije države koristi imaju regioni Balkana i Srednje Evrope, ali i cio kontinent, jer srpsko-mađarsko jedinstvo doprinosi stabilnosti, razumijevanju i saradnji u Evropi.

Vučević je naglasio da srpsko-mađarski odnosi mogu da posluže kao primjer svima u svijetu i obrazac koji treba slijediti.

Predsjednik Parlamenta Mađarske Kever naglasio je da ta država u cjelosti podržava evropski put Srbije i dodao da zvanični Beograd može da se osloni na svoje mađarske prijatelje tokom reformskog procesa i kada je u pitanju isticanje značaja integracije cijelog Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, prilikom rasprava u Briselu, koje će uslijediti u narednom periodu.

(Kosovo Online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.