Avion „Er Srbije“ poletio iz Bejruta uprkos bombardovanju

0

Specijalnim letom „Er Srbije“ u organizaciji Vlade Republike Srbije evakuisano je 47 državljana Srbije i 11 članova njihove najuže familije iz Libana, kao i 30 stranih državljana.

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju koja je snimljena u trenutku kada je avion poletio.

„Nevjerovatna slika! Avion „Er Srbije“ polijeće iz Bejruta uprkos bombardovanju!“, napisao je Arno Gujon.

Državljani Srbije evakuisani iz Libana bezbjedno su juče slijeteli u Beograd ljetom „Er Srbije“. Avion srpske nacionalne avio-kompanije poleteo je iz Bejruta juče u 12.30 časova po lokalnom vremenu, a na beogradski aerodrom sletio je nešto posle 14.30 časova.

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović rekao je, ispraćajući putnike, da su srpski državljani bili presrećni zbog činjenice da je Srbija organizovala ovaj let, ali i da je otprilike polovina građana Srbije iz privatnih ili poslovnih razloga odlučila da ostane u Libanu.

Usled pogoršanja bezbjednosne situacije, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i ambasada u Bejrutu uputili su apel državljanima Srbije u Libanu da izbjegavaju javne skupove i putovanja unutar zemlje kao i da, ukoliko su u mogućnosti, napuste teritoriju te države.

Ambasada Srbije napravila je listu svih srpskih državljana koji žive u Libanu i svakodnevno održavala kontakte sa njima u cilju koordinacije aktivnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.