Zaharova: Hezbolah nije izgubio kontrolu uprkos najnovijim izraelskim napadima

0

Libanski šiitski militantni pokret Hezbolah nije izgubio kontrolu, uprkos početku izraelske kopnene operacije u Libanu i najnovijim izraelskim napadima na rukovodstvo pokreta, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Izrael odugovlači za sada sa kopnenom invazijom na Liban, koja je najavljena 30. septembra. Izraelski vojni napadi na libansku teritoriju završavaju se nasilnim sukobima sa borcima Hezbolaha i značajnim gubicima. Prema našim procjenama, šiitska partija Hezbolah, uključujući i njeno vojno krilo, nije izgubila kontrolu i još je organizovana. Istovremeno, potrebno je vidjeti do koliko žrtava ti sukobi vode među civilnim stanovništvom“, rekla je Zaharova na brifingu, prenosi RIA Novosti.

Prema njenim riječima, Rusija osuđuje sve akcije koje imaju za cilj „podsticanje regionalne vatre“.

Izrael od 1. oktobra sprovodi kopnenu operaciju protiv snaga Hezbolaha u južnom Libanu i nastavlja vazdušno bombardovanje susjedne zemlje, gdje je već poginulo više od dvije hiljade ljudi, uključujući vođe šiitskog pokreta, a više od milion ljudi je raseljeno, prenosi Tanjug.

(Politika)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.