Socijaldemokratski junak sa mreže „X“: Đuričković nazvao Vučića dripcem, a ćutao dok se Ivan Brajović razbacivao novcem crnogorskih građana

0

Jučerašnja posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Crnoj Gori izazvala je još jedan talas histerije među crnogorskim, komitskim i drugim prođukanovićevskim strukturama. Osim Ljuba Filipovića, kao jednog od najvećih crnogorskih sinova, u odbranu Crne Gore od Vučića junački je stao i socijaldemokrata Miloš Đuričković.

Ovaj hrabri međunarodni sekretar Socijaldemokrata, odlučio je da pokaže kako se i onlajn može braniti Crna Gora od spoljnih neprijatelja, među koje svrstava i predsjednika najbliže nam države – Srbije.

Ne zna se šta je Đuričkovića više iziritiralo, njegova nemoć da utiče na državnu politiku Crne Gore ili Vučićev govor kojim je rekao sve što misli o neprijateljskoj kampanji koju pojedini mediji i procrnogorski političari vode protiv države Srbije, srpskog naroda i njega.

U toj nemoći, Đuričković je poput Ljuba Filipovića kliknuo na ikonicu mreže „X“, a potom objavio svoje mišljenje o Vučićevoj posjeti i govoru na samitu „Brdo-Brioni„, održanom juče u Tivtu.

U naletu ljutnje, nazvao je predsjednika Srbije dripcem, jer je Vučić rekao sve ono što su oni slični Đuričkoviću trebali odavno da čuju.

Bivšem šefu nije smio ni da pisne

Lako je junačiti se na društvenim mrežama, u sajber prostoru. Međutim, tu svoju hrabrost i patriotizam Đuričković nije pokazao kada je osnivač Socijaldemokrata, njegov bivši šef Ivan Brajović svojim (ne)namjernim greškama koštao crnogorski budžet desetine miliona evra. Tada je ćutao, jer „patriotama“ je sve dozvoljeno, pa i da arče državni novac.

Podsjećanja radi, Mreža za afirmaciju nevlading sektora (MANS) je 22. marta 2018. godine podnijela krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra saobraćaja Ivana Brajovića i NN lica koji su učestvovali u pripremi i ugovaranju izgradnje dionice autoputa od Podgorice do Mateševa zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja čime su državni budžet oštetili za oko 134 miliona, što je tada predstavljalo oko 2,5% crnogorskog BDP-a.

Ivan Brajović

Specijalno državno tužilaštvo je u julu ove godine najavilo da će ponovo početi da se bavi ovim predmetom.

Nego, ne zaboravimo ni aferu „Limenka“ u kojoj je takođe učestvovao Đuričkovićev bivši šef.

Krivičnu prijavu protiv Brajovića kao bivšeg ministra unutrašnjih poslova i bivšeg direktora policije Veselina Veljovića podnijela je Demokratska Crna Gora zbog nesavjesnog rada u službi. Optužili su ih da su omogućili Aleksandru Acu Đukanoviću, bratu Mila Đukanovića, da dobije skoro deset miliona evra, jer država nije u roku ispunila ugovornu obavezu.

Mnogi tvrde da je to bio udžbenički primjer dogovorene korupcije za koju niko nije odgovarao. U slučaju Veljovića došlo je do zastare. A za Brajovića je tada još uvijek zarobljeno Tužilaštvo ocijenilo da ne postoji osnovana sumnja za pokretanje postupka protiv njega u predmetu „Limenka“.

Ivan Brajović i Veselin Veljović

Mediji su izvještavali o tome da je Veljović dopisima upozoravao Brajovića da naredi iseljenje iz grade MUP-a, ali u arhivi ministarstva nikad nije pronađen Brajovićev odgovor.

Aco Đukanović je 2008. potpisao ugovor sa Upravom policije, tada samostalnim organom, na osnovu koga je zemljište na lokaciji Limenke trebalo da mu bude ustupljeno dvije godine kasnije. U međuvremenu je MUP koristio zgradu, iz koje se nije iselio, pa je premijerov brat u julu 2012. tužio državu.

MUP je do 26. jula 2012. imao samo nadzornu ulogu nad Upravom policije, kojom je šefovao Veljović. Tada je u Skupštini usvojen novi Zakon o unutrašnjim poslovima, na osnovu koga je MUP vratio nadležnost nad policijom. U tom trenutku i do kraja 2012. njime je rukovodio Ivan Brajović.

MUP je u vrijeme mandata Ivana Brajovića odustao od nove zgrade, jer nije bilo finansijskih sredstava.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.