OnePlus Nord 4 serija predstavlja tri nova AI alata – AI Toolkit ažuriranje

0

OnePlus je predstavio uzbudljivo ažuriranje za svoje OnePlus Nord 4 i OnePlus Nord CE 4 Lite 5G pametne telefone, donoseći tri moćne nove AI funkcije od 10. avgusta.

Ove inovativne funkcije, integrisane putem AI Toolkita, osmišljene su da poboljšaju korisničko iskustvo kroz napredne mogućnosti vještačke inteligencije. AI Toolkit je praktično smješten u bočnu traku i aktivira se na osnovu određenih uslova — kao što je funkcija AI Speak, koja postaje dostupna kada web stranica sadrži značajnu količinu teksta.

Prvobitno je bilo planirano da ove AI funkcije budu lansirane zajedno s OnePlus Nord 4 u julu, ali su doživjele kratko odlaganje i sada su u potpunosti dostupne. Pored toga, OnePlus Nord CE 4 Lite 5G će takođe dobiti ove funkcije, iako su trenutno dostupne samo korisnicima u Indiji.

 

Globalna dostupnost AI funkcija

Za OnePlus Nord CE 4 Lite, nove AI mogućnosti bile su ekskluzivno dostupne samo na indijskom tržištu. Međutim, korisnici OnePlus Nord 4 u nekoliko regiona — uključujući Evropu, Indiju, Azijsko-pacifički region, Bliski istok, Afriku, Južnu Aziju, Rusiju i Latinsku Ameriku — sada mogu iskoristiti ove napredne AI funkcije, kako je potvrđeno u nedavnoj zajedničkoj objavi kompanije OnePlus.

Detaljan Pregled OnePlus AI Funkcija:

  1. AI Speak: Ova intuitivna funkcija za pretvaranje teksta u govor (TTS) čita naglas sadržaj sa web stranica i aplikacija koje sadrže značajnu količinu teksta. Kompatibilna je s preglednicima i odabranim aplikacijama. AI Speak nudi prilagodljive opcije, uključujući izbor između muškog i ženskog glasa, preskakanje rečenica i podešavanje brzine reprodukcije. Pročitani tekst takođe se prikazuje u okviru interfejsa radi lakšeg praćenja.
  2. AI Summary: Slijedeći stope Google-a i Samsunga, OnePlus predstavlja AI Summary — funkciju koja generiše sažetke velikih dokumenata ili web stranica. Korisnici mogu lako da kopiraju, dijele ili sačuvaju ove sažetke u aplikaciji Notes ili File Dock, pojednostavljujući upravljanje informacijama.
  3. AI Writer: Revolucionirajući kreiranje sadržaja, AI Writer omogućava korisnicima da generišu tekst za eseje, email-ove, poruke, recenzije i priče direktno u tekstualnim poljima. Ovaj AI alat omogućava korisnicima da kontrolišu ton teksta, pa čak i da kreiraju sadržaj na osnovu slika prikazanih na ekranu, čineći ga svestranim dodatkom OnePlus ekosistemu.

 

Kako da aktivirate OnePlus AI funkcije

Da biste počeli koristiti ove AI funkcije, potrebno je omogućiti prepoznavanje ekrana. To se može učiniti navigacijom do Podešavanja > Pristupačnost i pogodnosti.

Alternativno, prilikom prve upotrebe bilo koje funkcije, korisnicima će se pojaviti prompt za omogućavanje prepoznavanja ekrana, osiguravajući besprekorno i korisnički pristupačno iskustvo.

Ne propustite ove napredne AI funkcije koje su osmišljene da poboljšaju vaše OnePlus Nord 4 i Nord CE 4 Lite 5G iskustvo. Ažurirajte svoj uređaj danas i istražite pun potencijal AI tehnologije na dohvat ruke.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.