“Sve nam je to DPS borba dala i zato treba imenovati Mila za maršala!“

0

Piše: Ivan Milošević

I prije mjesec dana nije bilo teško pretpostaviti da kada prođe korona nastupa DPS kolona vladajućih poslušnika, ministara, čelnika DPS institucija i ostalih bulumenti, koji će do besvijesti da se samohvališu, grebu po grudima od zasluga za spas naroda i zakletvi da im to niko neće oduzeti. I čim je korona malo ustuknula krenuli su glavni štihovi pomenute DPS kolone.

Prvo su juče Milutin Simović i Branimir Gvozdenović istutnjali pohvale na adresu NKT-a, BKT-a, UKT-a i ostalih KT-a. Bilo je to neprijatno slušati, vrijeđalo je elementarni građanski osjećaj za humanost i podvig, jer po njemu drugi treba nekoga da hvali za ono što je uradio, a ne da on sam o tome trubi na sve četiri strane svijeta.

Jutros se Milutinu i Branu pridružio i Duško Marković. Sa stranica omiljenog DPS lista uskliknuo je da pored poslušnih, zatvorenih i medijski okupiranih građana, najveća zasluga za izlazak ljudi u parkove i na ulice do 11 (ublažavanje mjera), pripada institucijama. Pri tome ih je sve nabrojao, od policije do mjesne zajednice. Zaboravio je samo jedan sitan detalj da istakne – da su sve one pod čvrstom kontrolom Vrhovnog državnog kabineta (VDB) i lično Mila Đukanovića! To se valjda podrazumijeva i ne dovodi se u pitanje, to dobro znaju i prihvataju mačke i miševi, kišne gliste i ostali gmizavci, pa je potpuno normalno da to shvataju i ljudi.

Zbog toga su onih 95 odsto iz njihove naručene ankete lojalni, savjesni i patriotski usmjereni građani, koji svoj emotivni naboj prema DPS-u (državi) iskazuju tako što cinkare svoje najbliže ukoliko im dođu neki neprijavljeni gosti!

Dokaz da te institucije postoje samo kao virtuelni igrači vladajuće stranke su baš izjave Duška Markovića. On je tipičan izdanak komunističke obavještajne službe, sa podebelim radnim stažom u njihovom kancelarijama i kada takvi nešto hvale, onda ne treba mnogo da se skonta da je sve pod njihovom kontrolom.

U suprotnom, sve bi one bile unutrašnji neprijatelji, sumnjivi plaćenici stranih i domaćih agentura, nepoželjni svjedoci nepoželjne slobode, savjesti i zdravog razuma. Kada takvi obavještajni tipovi, a u DPS-u teško ih je sve nabrojati, hvale institucije ili bilo šta drugo, onda je sigurno samo jedno, odnosno da je sve u njihovom rukama i da oni bez velikog belaja nemamu namjeru da dozvole bilo kome da tu nešto promijeni!

Da su sve te institucije, na čelu sa poslanicima DPS-a, pod kontrolom dokazuje i jučerašnje glasanje o predlozima opozicije za borbu protiv korone. Iako su se oni većinom odnosili na finansijsku i ostalu zaštitu običnog smrtnika, DPS institucije na čelu sa jedinstvenim poslaničkim klubom, uzdržao se od svih i nije dozvolio ne samo da dođu na dnevni red, nego nije dozvolio ni da se o njima uopšte razgovara. (Jedino su prihvatili predlog svog portparola da u epohi korone usvoje amnestije za robijaše, što, takođe, mnogo govori u kakvom sistemu živimo i kakva je DPS stranka).

A i što bi kada je sve pod kontrolom, kada vojska i policija bdi nad pozatvaranim građanima, kada sudije ekspresno šalju u zatvor zato što je neko sjedio na klupi ili radio sklekove, kada ljekari u DPS uniformama (Vesna Miranović) velikodušno objavljuju da su građani nagrađeni jer su bili dobri, poslušni i da su se kući lijepo igrali sa lutkama i lokomotivima, pa sada mogu da izađu do parka i vide malo Sunca! Sve nam je to DPS borba dala i zato treba imenovati Mila za maršala!

Tragikomično djeluje da je DPS bio uzdržan o povećanju plata ljekarima. Dok ih na jednoj strani hvale do nebesa, na drugoj i ne pomišljaju da ih adekvatno nagrade i sa riječi pređu na djela. Valjda je ljekarima dovoljna samo njihova verbalna hvala, dok o onoj drugoj od koje se živi ne treba ni da razmišljaju. Tipičan komunističko-boljševički-kumrovačko-titoističkii i staljinistički sindrom stapanja institucija i partije u jedan organizam koji je dovoljan samom sebi i za koji drugi i ne postoje!

PS. Volio bih da nakon kraja epidemije vidim ljekare da zbog ovakvog odnosa DPS instuticija prema njima, bace bijele mantile, stetoskope, maske i klompe, i kažu da se nijesu žrtvovali za DPS sistem i bili na prvoj liniji fronta protiv korone da bi se njihovi čelnici time ponosili i hvalili, nego da su to radili zbog običnih građana i njihovog zdravlja.

Mislim da bi tek tada i u paketu sa žrtvom tokom korone pokazali da su ne samo veliki humanisti, nego i da misle svojom glavom i da ne dozvoljavaju da se neko drugi (u ovom slučaju Milutin, Boban, Jevto, Senad, Vesna,…) kiti njihovim zaslugama! Istina i na žalost već sada znam da od toga neće biti ništa, ali eto da barem napišem da bi moglo tako nešto da se desi. Barem je mašta van kontrole!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.