Potpisan Memorandum o strateškoj saradnji Univerziteta Crne Gore i kompanije FIVE Gr

0

Memorandum o strateškoj saradnji između Univerziteta Crne Gore i kompanije FIVE Grupa, potpisan je danas u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore. Time je ozvaničeno partnerstvo usmjereno na unapređenje i primjenu naprednih tehnologija, posebno u oblastima naprednih softverskih rješenja, informacionih tehnologija, mašinstva, robotike, VR/AR tehnologija i vještačke inteligencije. Memorandum su potpisali rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović i izvršni direktor FIVE Grupe, gospodin Božidar Raković.

„Ovaj memorandum nije samo simboličan akt saradnje već početak konkretnog i strateški značajnog partnerstva koje će omogućiti implementaciju naprednih tehnoloških projekata i otvoriti nove mogućnosti za studente i akademsko osoblje,“ istakao je prof. dr Vladimir Božović tokom ceremonije potpisivanja.

Univerzitet Crne Gore pružiće svoje resurse i stručnu podršku za uspješnu realizaciju tehnoloških projekata, te će podsticati saradnju između svojih jedinica i kompanije FIVE Grupa. S druge strane, FIVE Grupa će omogućiti Univerzitetu pristup najsavremenijim tehnološkim resursima, čime će se podići nivo zajedničkog istraživanja i razvoja.

„Ovo partnerstvo sa Univerzitetom Crne Gore predstavlja važan korak za nas u pravcu integracije akademske zajednice u realne industrijske projekte i omogućava nam da iskoristimo izuzetne kapacitete koji postoje na Univerzitetu,“ naglasio je gospodin Božidar Raković.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i osnivač Five Grupe, gospodin Ivan Šoć.

„Potpisivanje ovog Memoranduma sa Univerzitetom Crne Gore, vodećom naučnoistraživačkom institucijom u zemlji, predstavlja ključni korak ka razvoju naprednih tehnoloških rješenja u različitim oblastima, čime ćemo direktno doprinijeti opštem društvenom napretku. Ovo partnerstvo otvara vrata za inovacije i istraživanja koja će donijeti konkretne koristi zajednici, koristeći zajedničke resurse i ekspertizu za postizanje ciljeva od šireg društvenog značaja. Radujemo se budućim projektima koji će proisteći iz ovog dokumenta, vjerujući da ćemo zajedno stvarati bolju budućnost za sve.“, rekao je Šoć.

Očekuje se da će ovaj Memorandum doprinijeti inovacijama i poboljšanjima na Univerzitetu Crne Gore i u radu FIVE Grupe, kao i u široj zajednici, čime će se unaprijediti tehnološki razvoj i obrazovanje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.