Holandija i Engleska dugo čekaju finale

0

Holandija i Engleska u meč ulaze sa istim željama – da se domognu velikog finala i igraju za pehar najboljeg na Starom kontinentu. Naravno, teško je u ovakvim mečevima prognozirati ko je favorit, ali ako bi se gledale igre dva tima u dosadašnjem toku šampionata, onda su „lale“ u blagoj prednosti. Posebno se to odnosi zbog dva poslednja meča, kada su najprije „oduvali“ Rumuniju, a onda nakon preokreta savladali Tursku.

Selekcija Holandije nije održala konferenciju za novinare u Dortmundu, a razlog su problemi u saobraćaju. „Lale“ su iz svoje baze u Volfsburgu vozom trebala da putuje do Dortmunda, međutim putovanje je otkazano zbog blokade na putu. Naime, na željezničkoj pruzi između ova dva grada udarena je životinja, zbog čega vozovi satima nisu išli.

– Zbog prekida planiranog putovanja holandske ekipe u Dortmund, njihov dolazak je znatno pomjeren i stoga neće biti održana konferencija za novinare – saopštio je holandski fudbalski savez.

Nešto ranije, za sajt Evropske fudbalske federacije pričao je Godi Gakpo, koji je rekao da će on i njegova selekcija ima jakog rivala.

– Pred nama je polufinale i očigledno to nije kraj turnira. Svaki tim u polufinalu samo želi da dođe do finala. To važi i za nas – rekao je Gakpo.

Gakpo je rekao da je za njih ovaj turnir veoma uspješan.

– Ovo je do sada bio sjajan turnir za nas. Osećam da smo već napravili korak naprijed u poređenju sa prošlim. Srećan što sam dio toga – istakao je napadač holandske reprezentacije.

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt na konfrenciji za novinare uoči meča je rekao da je njegov tim spreman za polufinalni duel.

-Spremni smo na sve, a vjerujem da će ovo biti uzbudljiva utakmica. Na terenu nam je potreban još jedan korak u odnosu na ono što smo pokazali u prošloj utakmici, to je iskorak u kvalitetu i spremni smo za to – rekao je Sautgejt.

Strateg Gordog albiona je potom rekao da se cilj njegove reprezentacije zna.

– Imali smo cilj gdje želimo da budemo i šta mislimo da je ostvarivo. Korak po korak približavamo se tom cilju. Postizanje uzastopnih finala Evropskog prvenstva bilo bi nevjerovatno dostignuće i imamo priliku da to uradimo – dodao je Sautgejt.

Kapiten Engleske Hari Kejn takođe je rekao da se zna cilj njegove reprezentacije u ovom polufinalu.

-Oni koji imaju više iskustva znaju kako je igrati za Englesku na velikim turnirima. Kako smo postajali sve bolji, očekivanja su sve veća. Neki igrači će ga koristiti na različite načine, neki će ga koristiti kao motivaciju, neki će se jednostavno fokusirati se na ono što treba da urade. Svi su različiti. Sa timske tačke gledišta, znamo šta treba da postignemo – rekao je Kejn.

Englezima je ovo četvrto polufinalu EURO ili Svjetskog kupa za šest godina.

-Imamo mnogo igrača koji su iskusili velike utakmice na klupskom i međunarodnom nivou. Pokušavaćemo da iskoristimo sve to da se pripremimo na najbolji mogući način i kontrolišemo igru – istakao je napadač Bajerna.

Utakmica u Dortmundu počinje u 21 sat.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.