Belami selektor Velsa: Doći će u Podgoricu

0

Krejg Belami ponovo pod Goricom. Prvi boravak na našem najvećem stadionu nekadašnja zvijezda Njukasla i Liverpula nije upamtila po dobrom. Naime, 3. septembra 2010. godine Belami je bio u sastavu Zmajeva koje je u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo matirao Mirko Vučinić (1:0). Belami će sada doći u Crnu Goru u ulozi selektora svoje zemlje u okviru Lige nacija. Nadamo se da će proći isto kao što je prošao kao igrač

Belami je potpisao ugovor sa Fudbalskom federacijom Velsa do juna 2028. godine, a na klupi će zamijeniti Roberta Pejdža koji je 21. juna dobio otkaz.

Nevjerovatna mi je čast što sam dobio priliku da vodim svoju zemlju. To je najponosniji trenutak u mojoj karijeri. Moj cilj je uvijek bio da budem selektor Velsa, spreman sam za izazov„, rekao je Belami.

Belami će sa Velsom gostovati u Podgorici 9. septembra. Nekadašnji napadač je u karijeri samostalno trenirao omladinski tim Anderlehta, a prošle sezone je bio u stručnom štabu Barnlija. On je u karijeri igrao za Norič, Koventri, Njukasl, Seltik, Blekburn, Liverpul, Vest Hem, Mančester siti i Kardif.

Za reprezentaciju Velsa nastupio je na 78 mečeva i postigao je 19 golova. Belami će na mjestu selektora Velsa debitovati 6. septembra na meču protiv Turske u Ligi nacija.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.