FSB: Spriječili smo pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da otmu bombarder Tu-22M3!

0

Federalna služba bezbjednosti Rusije (FSB) spriječila je pokušaj ukrajinskih obavještajnih službi, uz podršku zemalja NATO-a, da organizuju otmicu strateškog bombardera Tu-22M3, saopštila je pres-služba FSB Rusije.

„Federalna služba bezbjednosti Ruske Federacije spriječila je još jedan pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice dalekometnog strateškog bombardera Tu-22M3, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije“, navodi se u saopštenju.

© MOD Russia/via Globallookpress.com

Kako se ističe, ukrajinska obavještajna služba namjeravala je da regrutuje ruskog vojnog pilota da za novčanu nagradu i italijansko državljanstvo preveze i spusti raketni nosač u Ukrajinu.

Otkriveno je učešće obavještajnih službi zemalja NATO-a u pripremi operacije i njenom sprovođenju, dodaje se u saopštenju.

„Tokom operativne igre, ruski kontraobavještajci su dobili informacije koje su pomogle našim oružanim snagama da granatiraju aerodrom Ozerno, Oružanih snaga Ukrajine“, precizira se.

Tu-22M3 je nadzvučni raketonosač-bombarder velikog dometa sa promjenljivom geometrijom krila, dizajniran za uništavanje morskih i kopnenih ciljeva vođenim projektilima i vazdušnim bombama, nosač nuklearnih i konvencionalnih bombi i projektila.

(RIA Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.