Marković: Pošto Milatovićevi odbornici vjeruju DPS-u, logično je da ne vjeruju PES-u

0

Pošto Milatovićevi odbornici vjeruju DPS-u, logično je da ne vjeruju PES-u, saopštila je Branka Marković, poslanice Pokreta Evropa sad (PES).

„Zato, umjesto preuzete retorike od novih saveznika iz opozicije i izmišljotina koje u dosluhu nastavljaju da šire na račun aktuelnog premijera, građani očekuju odgovor zašto su odbornici Pokreta za Podgoricu promijenili mišljenje i odustali od dogovora poslije sastanka Milatovića sa opozicijom. Javnost i dalje nije dobila odgovor koji su realni razlozi da Pokret za Podgoricu odbija da formalizuje dogovor“, izjavila je Marković.

Prema njenim riječima, „zato je jasno zašto Milatovićevi odbornici i dalje ne mogu da objasne kako će sa DPS-om srušiti većinu u Glavnom gradu poslije godinu dana rada gradske uprave“.

„Zamjena teza neće proći, jer ne može se istovremeno fingirati pregovori sa PES-om, a paralelno dogovarati podrška inicijativi opozicije uz saglasnost DPS-a. Građani Podgorice će imati priliku da kažu šta misle o novom političkom savezu i strateškom preokretu predsjednika države, kad god se izbori održali. Tada ćemo vidjeti i koliki je izborni legitimitet predsjednika države i da li su našoj zemlji neophodni prije svega vanredni predsjednički izbori“, rekla je Marković, pa za kraj dodali:

„Politika koju trenutno vode predsjednik države i njegovi odbornici potpuna je suprotnost od onoga za šta su ih glasali građani Podgorice i Crne Gore“, zaključila je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.