Erdogan: Budućnost fudbala je naša, Montela: Turska je kvalitetom među pet u Evropi

0

Turska je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja Euro 2024 u Njemačkoj, ali nije uspejla dalje od plasmana među osam najbojih.

No, aplauzi navijača rekli su sve, ali i simaptije prema igri ekipe Vinćenca Montele, ako se izuzme loš stat u grupi protiv Portugala.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan spustio se nakon eliminacije od Holandije, preorketom 2:1, u svlačionicu selekcije i čestitao Monteli na igri.

On je bio u društvu ministra sporta Osmana Aškina Baka i predsjednika Turskog fudbalskog saveza Mehmetom Bjukekšijem.

„Hvala vam i čestitke na sjajnoj igri, bez obzira na rezultat za nas ste šampioni. Prezadovoljni smo a u ekipi je budućnost i vjerujem da će nastaviti sa sjajnim rezultatima. U top osam smo, uskoro se nadamo i naslovu šampiona“, kazao je Erdogan.

I kapiten Hakan Čalhanoglu, selektor Montela, smatraju da nisu razočarali, naprotiv!

„Hvala svima koji su dopriniejli našem nastupu. Imali smo odličan turnir. Svi smo sada jako tužni, ali nadam se da ćemo postići još više. Nažalost, to je sve! Daleko smo dogurali. Srećni smo što smo u našoj zemlji stvorili takvu empatiju. U fudbalu postoje i porazi, ali naša je pobjeda da su nas navijači ispratili ovacijama stajući na noge, nakon završetka utakmice, što je dobar znak“, kazao je kapiten i dodao:

„Nismo dobro krenuli u drugo poluvrijeme i primili smo gol. Nakon drugog primljenog gola prešli smo na duga dodavanja. To se događa. Velika mi je čast što sam dio ove ekipe i ostavrenog rezultata,” rekao je turski vezista.

A selektor je jasan:

„Najmlađa smo bili ekipa na turniru, i eto platili danak nedostatku iskustva. Mogli smo u pojedinim trenucima i bolje. Navijači iz svih neutralnih zemalja počeli su nas voljeti zbog posebnosti, ekipne i pojedinačne. Moramo se držati toga.“, kazao je Montela i naglasio da je kvalitetom, Turska sada međ pet najboljih selekcija u Evropi.

Da su azista neutralni navijači bili oduševlejni časom fudbala svjetskoj sili Hoalndiji do poluvremena pokazuju brojne reakcije.

Čak je i jedan od najvećih hokejaša svih vremena, kapiten Vašington Kapitalsa burno proslavio gol Turske Holandiji, što je objavila njegova supruga na Instagramu.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.