Zorici Aleksić (NSD) dodijeljen Orden Svete majke Anastasije

0

U kripti Hrama Svetoga Save u Beogradu članici Foruma žena Nove srpske demokratije (NSD) Zorici Aleksić uručeno je najveće odlikovanje Fondacije „Dajana Paunović“ – orden Svete majke Anastasije.

Ovaj orden koji fondacija dodjeljuje uz pokroviteljstvo i saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Vladom Republike Srbije, uručuje se ženama i majkama sa troje i više djece koje su na taj način dale svoj nemjerljiv lični doprinos poboljšanju i promjeni demografskih trendova koji predstavljaju najveću prijetnju opstanku srpskog naroda, te koje su svojim životnim pregalaštvom doprinjele čuvanju i jačanju crkvenog života i nacionalnog bića. Ove godine fondacija je dodijelila šest zlatnih ordena majkama iz centralne Srbije, Beograda, Republike Srpske, AP Vojvodine, AP Kosova i Metohije i Crne Gore.

Ceremoniji dodjele ordena prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, predsjednica Pokrajinske vlade Vojvodine Maja Gojković, direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon, kao i brojni crkveni velikodostojnici.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.