Stojković: Postoji plan A i B, razmišljam o formaciji sa jednim ili dva napadača, ali i klupa može da odluči utakmicu

0

Reprezentacija Srbije igra sjutrra (utorak) posljednju utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj, protiv Danske u Minhenu (21 čas).

Dan uoči meča na „Alijanc areni“ selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je da Danska jaka reprezentacija, dobro organizovan tim.

„Sjutra je utakmica od velike važnosti. Na Prvenstvu smo prvi put kao Srbija, treba biti realan. Danska je odlična ekipa, imaju sjajne pojedince, niko to ne smije da potcijeni, ali mi vjerujemo da možemo da igramo sa njima – rekao je Stojković, pa nastavio:

„Danska je jaka reprezentacija, dobro organizovan tim, ali ovo je meč lice u lice. Tri boda su u igri, veoma važna utakmica za obje reprezentacije. Želimo da popravimo taj ulazak u utakmicu, razgovaramo, jer to nije bio slučaj samo ovdje, nego je tako bilo u Austriji i Švedskoj. Trudimo se, vjerujem da ćemo to popraviti sjutra. Radimo video analize, razgovaramo, ove dvije utakmice smo odigrali dosta dobro, nadam se da će i treća biti u istom ritmu“, kazao je Piksi.

Selektor Srbije se potom osvrnuo na svoju ekipu.

„Ja moje igrače gledam kao tim, od prvog dana forsiramo taj stil ponašanja da je tim taj koji pobjeđuje i gubi, i ne bih nikoga izdvajao. Djelujemo organizovano, timski, svaki igrač daje doprinos, nema samoisticanja, fokus je da je tim uvijek bio i jeste najvažniji. Zadovoljan sam njihovim ponašanjem, zajedno smo od 28. maja, besprekorno ponašanje, čudi me da se ponekad ne potuku, jer to se dešava, ali moji igrači su fini i zaista nemam zamjerke. I to je ono što nas krasi, neko bi možda pokušao to da razbije, tu harmoniju, ali ne damo se“, rekao je Stojković.

Kada je u pitanju formacija, Stojković tu nije mnogo otkrio.

„Razmišljamo o svim segmentima kada je u pitanju formacija, jedan ili dva napadača, sve će da se vidi sjutra. U fascikli je danas bio tim, zapisan je, čista ideja, rekao sam da će biti promjena, ali jedna, dvije ili tri, ne znači vam ništa. Utakmica traje 90 plus minuta, razmišljamo kako da dovedemo utakmicu u tok koji želimo. Moramo da budemo pametni i povučemo neke poteze po pitanju startne postave, ali i klupe, ona je danas mnogo, mnogo važna, za epilog utakmice. Plan igre kako Srbija treba da izgleda na terenu postoji, situacija A, B…“, kazao je Piksi, pa dodao:

„Poslije prvenstva će biti sigurno polemika, ali ne volim negativu, niko ne može da ospori da igrači Srbije žele, da ne daju sve od sebe…“, izjavio je Stojković.

Srbija je izgubila od Danske u sve tri međusobne utakmice, Stojković smatra da je sada vrijeme da „orlovi“ prvi put pobijede.

„Dobro je što igramo u 21 sat. Danci igraju čvrsto, organizovano, mnogo se žrtvuju na terenu, biće teško igrati, ali vjerujemo da možemo da promijenimo istoriju. Tri puta smo izgubili i sada je vrijeme da promijenimo istoriju. Probaćemo sve što je do nas da dođemo do pobjede“, zaključio je Stojković.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.